29 листопада в Москві затримали легенду французької музики, лідера відомого гурту Space Дідьє Маруані

Поділитися

Як повідомляє Meduza, музикант прилетів до Росії, щоб підписати мирову угоду з Філіпом Кіркоровим, якого композитор звинувачував у плагіаті.


Відзначимо, напередодні Трунов підтвердив, що сторони досягли відповідної домовленості.

Щоправда, адвокат Кіркорова Олександр Добровинський цю інформацію спростував, повідомляє 24 канал

Затримання пов’язане з заявою пана Кіркорова до поліції про нібито вимагання у нього 1 мільйона євро. Композитор і юрист вимагали від Філіпа Кіркорова гроші за те, щоб не поширювати негативну інформацію про нього, – зазначив Добринський.

Крім того, звинувачення в запозиченні представники російського артиста також відкидають.
Захисниця Трунова Людмила Айвар своєю чергою розповіла, що затримання відбулося у відділенні “Сбербанку” на вулиці Покровка, 19, передає BBC.

Маруані та Трунов мали підписувати там мирову угоду зі співаком Філіпом Кіркоровим, але поліція на них уже чекала. Затриманням спланував адвокат Кіркорова”, – пояснила юрист.

Конфлікт музикантів пов’язаний з порушенням авторських прав. Маруані звинуватив Кіркорова в плагіаті в пісні “Жорстока любов”. Посилаючись на висновки експертів, Маруані стверджував, що ця композиція – перероблена версія пісні Symphonic Space Dream. Француз вимагав відшкодувати йому збитки від порушення авторських прав, а також компенсувати моральну шкоду, стягнувши з відповідачів понад 75 мільйонів рублів (1 мільйон євро). Відповідачами у цій справі, крім самого Кіркорова, проходять автор пісні Олег Попков, ТОВ “Філіп Кіркоров продакшн”, Sony Music Entertainment, група компаній Roneеs, а також ВГТРК.

При цьому 29 листопада сторони повинні були підписати мирову угоду, передає ТАСС.
Дидье Маруани вышел из полиции 2 часа ночи, сообщает ТАСС со ссылкой на адвоката Людмилу Айвар.

«Объяснение он не стал давать, так как не было представителя консульства. Он вызван в полицию сегодня вечером. Сейчас он уже в гостинице», — уточнила адвокат.
Филипп написал заявление, в котором сослался на три статьи — это пункт «б» части 3 163 Уголовного кодекса (вымогательство, до 15 лет лишения свободы), часть 2 статьи 128 (клевета) и часть 1 статьи 137 (распространение сведений о частной жизни)».

Адвокат Марина Дубровская отметила, что пока идет доследственная проверка. По ее словам, встреча происходила в отделении Сбербанка, «в отдельной комнате, где присутствовали Филипп Киркоров, Александр Добровинский, я, подождали, и вскоре пришел Маруани с переводчицей, а потом Трунов». «Долго разговаривали, в основном говорили о сумме, которую надо передать. В итоге договорились, что передадим первую часть, Филипп достал деньги, отдал, и тут начались следственные действия, о которых я уже говорить не могу. Далее Трунова и Маруани задержали, и мы уехали», — рассказала она.

Студенти-медики нададуть тернополянам екстрену музично-поетичну допомогу

Біля микулинецького хлібзаводу вибухнула електропідстанція