Чим займалась влада, поки тернополяни рятували себе від наслідків снігової стихії

Поділитися

Інтернет-газета “Про все” сьогодні оперативно інформувала читачів про ситуацію у Тернополі ще з ночі,   допомогу громадських активістів, як місто виживало, поки влада тішила усіх байками як вони працюють. З відчую від неспроможності оперативно і якісно налагодити роботу, мер Тернополя покрасувався з лопатою під міською радою, де прокопав пів стежки.

Нарешті під вечір проснулось й обласне начальство. Передаємо інформацію, чим вони займались.

У Тернопільській області в зв`язку із погіршенням погодних умов створено оперативний штаб. До складу штабу входять керівництво Тернопільської ОДА, управління ДСНС, Національної поліції та керівники служб цивільного захисту області, в т.ч. представники Служби автомобільних доріг, Обленерго, керівники структурних підрозділів ОДА, зокрема освіти та охорони здоров’я та інші відповідальні особи.
Засідання відбулися о 12:00 та 16:00 год – в он-лайн режимі відбулися оперативні наради з районами області, щодо усіх проблемних ситуацій прийняті оперативні заходи реагування. Наступне засідання штабу відбудеться о 22:00 год.

За результатами засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків негоди в Тернопільській області стало відомо, що усі складні ситуації вирішуються в оперативному режимі.
Як повідомив Голова Тернопільської ОДА Степан Барна, в кожному з районів області в режимі цілодобового чергування працює аналогічний штаб з метою координації дій. «Сьогодні голови районних державних адміністрацій, керівники служби надзвичайних ситуацій, національної поліції та усіх відповідних органів працюватимуть доти, доки ситуація в області не стабілізується. Вона не є критичною, але потребує прийняття оперативних рішень. Кожен, хто потребує допомоги може звертатися в РДА, ДСНС, поліцію – на місцях», – зазначив Степан Барна.
За словами Голови ОДА в бюджетних установах області ситуація стабілізована, майже в усіх лікарняних та освітніх закладах відновлено електропостачання.
Під особливим контролем обласної адміністрації врегулювання ситуації у школі-інтернаті с. Нове Село – у закладі перебуває 100 дітей, будівля опалюється, харчуванням діти забезпечені, вирішується питання відновлення електропостачання. У с.Струсів, Теребовлянського району в інтернаті 6 дітей – питання гарячого харчування вирішено, в будівлі тепло. У м.Теребовлі в інтернаті, де перебуває 10 дітей відновлено електропостачання, проблем з опаленням та харчуванням дітей немає. Штабом прийнято рішення 14 листопада призупинити навчання в загальноосвітніх закладах області.
Станом на 16:00 год знеструмленими залишаються 304 населених пункти області, у 57 відновлено електропостачання, в т.ч. ліквідовано проблему у Теребовлянській районній лікарні.
Перевірка ліній електромереж здійснюється шляхом особистого обходу, що є ускладненим у темну пору доби. Тому з причин безпеки працівників служб електромереж Тернопільщини роботи з відновлення електропостачання будуть продовжені з 6:00 год. ранку 14 листопада.
Станом на 18:00 год в Тернопільській області було кілька проблемних локацій, де ускладнено рух і утворилися затори. Зокрема стало відомо про затор у Заліщицькому районі, поблизу Устечка; у Дарихові, Кровінці, Теребовлянського району; Добре Поле, Бучацького району; Романове село, Тернопільський район; Кам’янки, Підволочиський район. На цих ділянках спецслужби працюють в посиленому режимі, при потребі евакуації людей – їх готові прийняти найближчі лікарняні заклади.
Транспортне сполучення Тернопільської області з сусідніми областями не перерване, хоч і ускладнене. На автошляхах державного значення в сторону Чернівців, Хмельницького, а також до Львова, Рівного, Івано-Франківська ведуться роботи з розчистки дороги. Наразі на дорогах області працює близько 160 одиниць техніки, яка розчищає дороги.
***
Продовжуємо інформувати про вирішення найбільш проблемних ситуацій на Тернопільщині через негоду:
у с.Жеребки, Підволочиського р-ну у дитини піднялася висока температура, швидка не могла доїхати через що батьки вийшли на трасу. З батьками на постійному зв’язку був співробітник оперативно-командного центру. Попутним авто дитину доставлено в лікарню.

У с.Соборна, Тернопільського р-ну машина ДСНС доставила бригаду швидкої до хворої дитини.

У с.Комарівка, Бережанського р-ну велико-габаритне авто заблокувало проїзд, через що не могла доїхати швидка. Бригаду медиків доправлено до пацієнта з інсультом машиною ДСНС. Наразі чоловік у лікарні.
***
У зв’язку з ускладненими погодними умовами управління освіти і науки Тернопільської ОДА рекомендує керівникам вищих навчальних закладів різних рівнів акредитації і керівникам закладів професійно-технічної освіти призупинити навчання 14 листопада 2016 р.
***
За результатами засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків негоди прийнято рішення про те, що в загально-освітніх закладах Тернопільської області завтра – 14 листопада призупинено навчання.
***
За результатами засідання оперативного штабу з ліквідації наслідків негоди в Тернопільській області прийнято рішення про те, що з 19:00 год. 13 листопада до 8:00 год. 14 листопада повністю обмежено рух великогабаритного та пасажирського транспорту. Приватним авто настійно не рекомендується вирушати на далекі дистанції! Громадян просять проявити далекогляність та не наражати небезпеку себе й оточуючих.
***
УВАГА! В області створено оперативний штаб в зв’язку із погіршенням погодніх умов.

Патрульні евакуювали 70 осіб з палаючого будинку у Тернополі

У Тернополі влада “забила болт” на прибирання міста від снігу