На Тернопільщині СБУ викрила багатомільйонну фінансову піраміду

Поділитися

Як уже повідомляла тернопільська інтернет-газета “Про все”, правоохоронці затримали трьох лідерів фінансової піраміди “Хелікс”.Ми розповіли не офііційну версію, дані прокуратури, а сьогодні – інформація від СБУ.

Протиправну діяльність організованої злочинної групи, учасники якої ошукали жителів Тернопільщини на більше ніж 2,7 млн грн, припинила Служба безпеки України спільно з прокуратурою та поліцією.

Керівники одного з місцевих підприємств з ознаками фінансової піраміди незаконно привласнювали гроші громадян, обіцяючи своїм вкладникам захмарні прибутки від інвестування у групу іноземних компаній. Не маючи статусу фінансової установи, фірма не могла вести інвестиційну діяльність на території України, відтак кошти, які потрапляли у розпорядження керівників «піраміди», ними привласнювались.

Правоохоронці затримали трьох ділків, причетних до організації злочинної схеми.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 4 ст. 190 (шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою) Кримінального кодексу України.

Тривають слідчі дії, спрямовані на документування протиправної діяльності злочинного угрупування та встановлення всіх його фігурантів, повідомили “Про все” у прес-центрі СБ України
n_2396_16265938

Правоохоронці затримали керівників збанкрутілої піраміди “Хелікс”

Про бездіяльність бережанських податківців