Правоохоронці затримали керівників збанкрутілої піраміди “Хелікс”

Поділитися

1437658253_001Тернопільська інтернет-газета “Про все” однією з перших застерегла читачів від участі в піраміді “Хелікс”. Про цю аферу з коштами наївних українців ми писали ще в жовтні 2015 року.

Проте бажання, отримати неймовірний прибуток з нічого виявилось значно сильнішим в багатьох українців, ніж реальна оцінка ситуації.

Врешті “Хелікс” збанкрутував. Організатори “зібрали” близько 20 мільйонів доларів.

maxresdefaultЗа неофіційною інформацією з правоохоронних джерел сьогодні в аеропорту “Бориспіль” “люди в пагонах” нібито затримали лідера та організатора цієї піраміди – Дмитра Нагуту та його “праву руку” -Романа Фелика. Останній є тернополянином. Також серед затриманих є нібито не менш впливовий “хелічанин” Богдан Воронцов.

Завтра має відбутися суд, який обере міру запобіжного заходу для цих осіб.

Як стало відомо “Про все”, до правоохоронних органів стоять черги як до мавзолею.

yla2 Обдурені люди досі пишуть заяви. Для прикладу, лише під Романом Феликом нібито було 9 діамантових директорів “Хелікса”. Один діамантовий директор мав кілька демятків платинових. Один платиновий директор мав “притягнути” 50 тисяч у.о.

До речі, сьогодні у Тернополі вже почали діяти нові “фінансові структури” для особливо наївних.

Найбідніше місто України за рівнем зарплат насправді є супер джерелом для наживи аферистів серед дітей заробітчан, яких найбільше виїхало з нашого краю та Західної України зокрема.
Офіційно

На Тернопільщині учасники фінансової піраміди привласнили понад 2,5 млн.грн.

Тернопільською місцевою прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за ст.4 ст.190 КК України (Шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою).
Досудовим розслідуванням встановлено, що 3 керівники товариства з ознаками фінансової піраміди та «завербовані» ними особи, на території Тернопільської та інших областей України незаконно заволоділи грошовими коштами громадян. Шахраї обіцяли своїм вкладникам захмарні прибутки через інвестування вкладів у групу іноземних інвестиційних компаній. Насправді ж, товариство не отримало статусу фінансової установи, а тому не мало права здійснювати інвестиційну діяльність на території України. Кошти, отримані обманним шляхом, привласнювались службовими особами товариства.
Злочин викрито спільно із працівниками СБУ та поліції. Затримано 3 осіб, причетних до шахрайської схеми.
На даний час сума матеріальної шкоди, завданої потерпілим незаконними діями шахраїв, становить 2 мл. 700 тисяч грн.

Прес-служба прокуратури Тернопільської області

maxresdefault

s7v1rd8gb0o-1
maxresdefault

felyk

felyk2

felyk3

felyk4

felyk5

felyk6

felyk7

felyk8

felyk9

felyk10

felyk11

felyk12

felyk13

felyk14

voroncov

voroncov2

voroncov3

voroncov4

voroncov6

voroncov7

voroncov8

voroncov9

voroncov10

voroncov12

Директором Тернопільського обласного центру зайнятості призначений Василь Олещук

На Тернопільщині СБУ викрила багатомільйонну фінансову піраміду