Відбулась спартакіада до дня збройних сил України

Поділитися

224У вівторок, 6 грудня у Тернопільській ЗОШ №24 відбулась Спартакіада до Дня Збройних Сил України. Організатором заходу є ГО «Нове покоління Тернопільщини». Основною метою змагань є популяризація активного та здорового способу життя серед школярів. Це вже не перша ініціатива громадської організації щодо такого турніру, адже минулого року в цій же школі відбулась аналогічна Спартакіада, яка і дала хороший старт.

222В змаганнях взяли участь чотири команди: 8-А, 8-Б, 8-В, 8-Г класів, які і мали відповідні назви. У кожну команду входило по четверо хлопців та дівчат. Спартакіада складалась з таких чотирьох видів змагань: «Козацька булава», згинання і розгинання рук в упорі лежачи, «Сороконіжка» та перетягування линви. Спортивний турнір проходив під професійним керівництвом вчителя фізичного виховання Поліщука Ігора Теодозійовича.

223«Рік тому ГО «Нове покоління Тернопільщини» вирішила проводити такі спортивні заходи для заохочення дітей до спорту та здорового життя,бо як всім відомо, що тільки в здоровому тілі – здоровий дух. Ми прагнемо виховати сильну та здорову націю саме через спорт. Адже для того, щоб в країні були справжні захисники Вітчизни, потрібно враховувати і чинники здоров’я. Це стосується як хлопців, так і дівчат, бо останніми роками представниці жіночої статті все активніше поповнюють ряди військовослужбовців. Минулого року ми проводили аналогічний захід у 24 школі і згодом взяли це за хорошу традицію. Нами обрано саме Тернопільську ЗОШ №24 місцем змагань, бо члени ГО «Нове Покоління Тернопільщини» є її випускниками. Відтак, вони вирішили повернутись у рідні стіни, але вже з корисною ідеєю у вигляді Спартакіади» – коментує Іван Янюк, голова організації “Нове покоління Тернопільщини”.

225Учні вміло показали спортивні навички і змагались майже на рівні. Так, у напруженій боротьбі вдалося справедливо розподілити призові місця, тому заслужене І місце отримали учні 8-В класу. ІІ місце поділили між собою учні 8-Б та Г класів. А ІІІ місце зайняв 8-А клас.

Головною нагородою став Кубок, що є перехідним від попередніх переможців. Також юні чемпіони були нагороджені солодкими призами. Крім цього вони отримали змогу поділитись своїми враженнями від змагань на Тернопільському обласному радіо.

Що цікавило жителів Західної України у 2016 році?

Для чого приїздив прем’єр-міністр України Гройсман на Тернопільщину?