Виявлена найбільша в історії мережа фейкової реклами, що заробляла $5 млн на день

Поділитися

Фахівці американської компанії White Ops, що спеціалізується в сфері кібербезпеки, опублікували доповідь про створення російськими хакерами величезної мережі ботів і підроблених сайтів. З її допомогою шахраї могли заробляти на рекламі до $5 млн на день.

Схема Methbot включає в себе близько 570 тисяч зареєстрованих IP-адрес і понад 250 тисяч фальшивих сайтів. Також хакери використовують для своєї діяльності сервери, розташовані в США і Нідерландах. Щоб замаскувати ботів під живих користувачів, хакери створили імітацію кліків і рухів мишею, прив’язали фальшиві екаунти в соцмережах, а також використовували «маніпуляції з геолокації».

Схема почала працювати у вересні 2016 року. Спершу шахраї створили понад 6 тисяч доменів і понад чверть мільйона інтернет адрес в межах цих сайтів, які виглядали, як справжні новинарні сайти з гучними іменами – ESPN, Vogue, Fox News, The New York Times та багато інших. А заробляли вони на фейковому перегляді відео рекламодаців.

Хакери продавали відео рекламу на фальшивих сайтах за вартістю оригіналів, а «армія ботів» переглядала на них промо-ролики. Таким чином рекламодавець отримував по 200-300 тисяч переглядів щодня, а власники самої схеми Methbot – від $3 млн до $5 млн на день.

Станом на сьогодні це найбільша в історії нових медіа виявлена схема фальшивої реклами.

watcher.com.ua

Google вшановує сьогодні пам’ять української письменниці

У ході сесії Тернопільської облради вшанували героїв російсько-української війни