З 20 грудня тернополяни можуть отримати безкоштовні юридичні консультації

Поділитися

Починаючи з сьогоднішнього дня, 20 грудня, тернополяни та жителі області мають можливість звернутися до юристів безкоштовно. ГО «Всеукраїнське об’єднання Рідна Земля» створює центр для надання безоплатної правової допомоги у Тернополі.

На офісі ГО «Всеукраїнське об’єднання Рідна земля», що розташований у місті Тернополі на вулиці Живова, 15-Б, у офісному центрі «Кристал», поблизу ТЦ «Орнава» у будні дні усі бажаючі можуть звертатися за безкоштовною юридичною допомогою.

Консультації надаються у будні дні за попереднім записом по телефону  на офісі ГО «Всеукраїнське об’єднання Рідна земля» в кабінеті №23.

Основні питання, з якими вже сьогодні найчастіше звертаються тернополяни це – створення ОСББ, оформлення субсидій, допомога при оформленні пенсій та інших соціальних виплат, а також звернення захисників України (учасників АТО) щодо наявних пільг та можливості отримання земельних ділянок.

Пам’ятайте, згідно з частиною першою статті 59 Конституції України кожен має право на правову допомогу. У випадках, передбачених законом, ця допомога надається безоплатно.

ГО «Всеукраїнське об’єднання Рідна Земля» надає безоплатну правову допомогу, яка включає такі види правових послуг, як забезпечення доступу до правової інформації; надання консультацій і роз’яснень з правових питань, складення заяв, скарг та інших документів правового характеру , а також надання допомоги в забезпеченні доступу особи до вторинної правової допомоги та медіації.

Отримати таку допомогу має право кожен: звернутися за наданням зазначеної допомоги мають право не лише громадяни України, а й іноземні громадяни, особи без громадянства, біженці, тобто усі особи, які перебувають на території України.

Довідково:

Громадська організація «Всеукраїнське об’єднання Рідна Земля» створена у 2014 році. Сьогодні у лавах нашої організації 614 активних, амбітних, молодих людей. Громадська організація діє на підставі статуту.

Метою громадської організації «Всеукраїнське об’єднання Рідна Земля» є захист інтересів жителів міста, вирішення актуальних проблем громади, сприяння покращенню екологічного стану та благоустрою Тернополя та області.

Водночас, наша робота спрямована на здійснення громадського контролю за діяльністю органів державної влади та місцевого самоврядування, суспільне реагування на їх протиправні рішення та дії.

Наша ГО здійснює інформаційну та юридичну підтримку для забезпечення суспільних, екологічних, культурних, освітніх та економічних інтересів мешканців Тернопільщини.

У нас багато планів та заходів з якими ви зможете ознайомитись на нашому сайті уже найближчим часом.

Для чого створена наша ГО?

Найперше це цільова підтримка і допомога усім соціально-незахищеним та вразливим верствам населення. Мова йде про співпрацю з дитячими будинками у організації свят, гуртків, спортивних турнірів, соціалізації дітей, вирішення проблемних питань, допомога учасникам АТО, захист їх майнових та соціальних прав та свобод.

Представники нашої організації спільно зі спеціалістами готові надавати безкоштовну юридичну допомогу для усіх бажаючих, та супровід у державних органах влади у вирішені проблемних питань.

Сьогодні представники громадської організації «Всеукраїнське об’єднання Рідна Земля» працюють над проектами щодо залучення молоді до спортивного способу життя (турніри, благодійні чемпіонати).

Крім того ми розуміємо про важливість залучення у місто інвестицій для розвитку інфраструктури. Наша команди готує відповідні напрацювання.

Відтак хочемо виділити кілька основних напрямків діяльності нашої ГО:

✓ Допомога соціально-незахищеним верствам населення.

✓ Безкоштовна юридична підтримка та супровід у державних органах влади.

✓ Розробка проектів щодо залучення інвестицій у місто.

✓ Моніторинг за діяльністю органів влади.

✓ Активна участь представників ГО в громадських радах та вирішенні стратегічних питань для розвитку міста та області.

✓ Налагодження взаємодії громадян та органів місцевого самоврядування.

✓ Контроль за екологічною ситуацією в регіоні.

✓ Підтримка благодійних акцій та проектів.

✓ Проведення волонтерських заходів.

Усі ми хочемо жити у чудовій, затишній, чистій країні. Та починати потрібно з себе.

Представники нашої ГО дбають про благоустрій міста, організовуючи та проводячи акції на підтримку озеленення та добросовісного прибирання Тернополя.

Також наша ГО «Рідна Земля» проводить регулярний моніторинг екологічної ситуації у регіоні. Нам як і вам важливо яку воду пити, яким повітрям дихати і що ми залишимо нашим дітям.

Загалом девіз нашої команди – «Не будь байдужим». Тільки разом згуртувавшись і об’єднавши знання, зусилля та досвід ми змінимо ситуацію на краще.

То ж якщо ти не байдужий і займаєш активну громадську позицію, долучайся до нашої спільноти і ми разом будемо впливати на долю нашого міста та країни, а також будувати майбутнє власними руками.

 

Наші сторінки у соціальних мережах:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013838209730

https://www.facebook.com/%D0%97%D0%B5%D0%BC%D0%BB%D1%8F-%D0%A0%D1%96%D0%B4%D0%BD%D0%B0-100363560300491/

https://vk.com/r.zemlya

https://vk.com/ridnazem

https://www.instagram.com/ridna.zemlya/

Сайт :

http://ridnazemlya.com/

Контакти:

Тернопіль, вул. Живова 15-Б, ТОЦ″ Кристал″, офіс №23, 46000 Україна

+38-097-055-05-06

ridna.zem@gmail.com

 

Як міграційна служба Тернопілля працюватиме у січні

Хороший способ аренды жилья в Киеве