Правий Сектор вимагає чесного суду

Поділитися

У Зборівському районному суді (Тернопільщина) вкотре відбувся розгляд справи щодо вбивства активіста Віталія Ващенка.
На знак протесту активісти у судовій залі розлили кров. Почалась сутичка з “правоохоронцями”.

Активісти НВР “Правий сектор” вимагали справедливого рішення суду, аби на лаві підсудних знаходились не лише виконавці, але й замовник. Ми бачимо на кожному засіданні, за якими пильно стежимо, що нікому не цікаво реально шукати замовника. Хоча він більш очевидний, ніж намагається вдавати суд! (Кременець – маленьке місто, де всі корупціонери, якими займався покійний, на видному місці)

Адвокат виконавців злочину не являється на засідання. Самі виконавці вирішили відмовитись від раніше наданих свідчень. Себто справу намагаються штучно затягнути!

Націоналісти будуть і надалі вдаватися до акцій прямої дії, якщо контрольований суддями безлад буде тривати!

На зворотньому шляху активістів зупинила колона поліція та опер-група, і, не пояснюючи причин, затримала.

Наразі побратими знаходяться у Головному управлінні Національної поліції у Тернопільській області.

***

Офіційне повідомлення поліції

Більше десяти невідомих у камуфляжній формі та балаклавах увірвалися до зали районного суду у Зборові. Подія трапилася у четвер, 12 січня, близько опівдня. Саме в цей час там тривало судове засідання щодо вбивства громадського активіста з Кременеччини Віталія Ващенка.

На момент дебошу в залі перебували підозрювані, члени колегії суддів, родичі загиблого та інші громадяни.

За попередньою інформацією, невідомі увірвалися в зал засідань та кинули в клітку з чотирма підозрюваними дві скляні банки з рідиною, схожою на кров. В результаті один із затриманих отримав тілесні ушкодження.

На місце події одразу виїхав начальник ГУНП в області Олександр Богомол, спецпідрозділ поліції та слідчо-оперативна група.

Хулігани після цього вибігли та сіли у бус, який належить одній з націоналістичних організацій та поїхали у напрямку Тернополя. Дорогою їх зупинили працівники поліції і супроводили до обласного центру. Проте уже в центрі міста невідомі почали тікати з мікроавтобуса. Правоохоронці, застосовуючи спецзасоби, затримали їх.

Тринадцять чоловіків доправили до міського відділу поліції, встановлюються їхні особи та причетність до скоєння хуліганства у залі суду. Слідчі Зборівського відділення поліції відкрили кримінальне провадження за статтею 296 частина 2 ККУ – хуліганство, вчинене групою осіб.

Нагадаємо, що 26 травня 2016 року, у Кременці Тернопільської області двоє невідомих напали і побили громадського активіста Віталія Ващенка на подвір’ї його ж будинку. Чоловік від отриманих травм помер. Правоохоронці затримали виконавців та посередника замовлення вбивства..

Радник міністра Авакова взяв під контроль справу ошуканих пайовиків агрохолдингу “Мрія”

Коли українські політики почнуть перепрошувати за сексизм?