За наругу над прапором України, славнем або тризубом – тюрма на три роки

Поділитися

25-річчя Постанови про Державний Прапор України

Державний Прапор України затверджено постановою Верховної Ради України від 28 січня 1992 року № 2067-12 «Про Державний прапор України».
Державний прапор – одна з офіційних емблем держави, що символізує її суверенітет. Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольору із співвідношенням ширини прапора до його довжини 2:3.
Значення синього та жовтого кольорів на прапорі традиційно трактують як поєднання чистого, мирного безхмарного неба, що простягнулося над жовтим кольором хлібного лану – символу мирної праці і достатку.
У серпні 2004 року Президент України Леонід Кучма видав указ «Про День Державного Прапора України», який відзначається щорічно 23 серпня.
У статті 20 Конституції України закріплено, що Державний Прапор України – стяг із двох рівновеликих горизонтальних смуг синього і жовтого кольорів.
Відповідальність за наругу над державними символами України передбачено у статті 338 Кримінального кодексу України.
Публічна наруга над Державним Прапором України, Державним Гербом України або Державним Гімном України – карається штрафом до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850 грн.) або арештом на строк до шести місяців або позбавленням волі на строк до трьох років.

Головне територіальне управління
юстиції у Тернопільській області

На нетверезого водія патрульні склали 3 протоколи

СБУ затримала на хабарі міліціонера на Тернопільщині