Чому розпочались інформаційні війни навколо генерального плану Тернополя?

Поділитися

Сьогодні у Тернопільському прес-клубі відбувся круглий стіл на тему: “Генеральний план Тернополя: відвертий дерибан землі чи маніпуляції політиків”. Про що йшлося детально – можна послухати у відеозаписах, викладених у цій замітці.

Нас зацікавило чому у Тернополі відбувається така активізація навколо цього питання? Кому це вигідно?

Щоб зняти будь-які спекуляції ми вважаємо, що керівник Тернопільської міської ради Сергій Надал свідомо зловживає своєю владою з корисливих мотивів. Про що це ми? Бруківка вам у поміч…

Не мудрі люди тішаться тим браком, а критичні розуміють за чий рахунок свято “постелимо навіть у лісі”…

Як у кожній справі, тут є чимало але… Діє Сергій Надал настільки добре в юридичній сфері, що опозиціонери  лише язиками таляпають, але ніяк не доведуть жодного скандалу у кримінально-адміністративній площині. Якби злочини мера аналізували фахівці, то Сергій Віталійович вже давно б сидів за корупцію чи хоча б пішов у відставку, заплативши чималі штрафи. Звичайно, це у правовій державі…

Але ж не такий дурний в Тернополі й мер. Щоб “комар носа не підточив”, Остап Бендер з “податкової свободи” не забуває табличку ділення з хлопцями у пагонах. Коли ж джерела відкатів з Листопадової міліють –  “камінські” допомагають усвідомити, що все у світі мінливе…

Як кожної весни та осені у людей певного складу починаються психічні загострення, так і в політиків напередодні виборів настає активізація діяльності. Здавалось би, вибори у 2017 році ще не оголошені, а вже на кожному слупі в Тернополі “Самопоміч” висить. Воно й зрозуміло, єдиний реальний конкурент рошенівському пияку – мер Львова. Щоб погасити рейтинг Садовому –  столично-вінницька влада організувала сміттярчану кризу у столиці Галичини. У відповідь порошенківці отримала блокування колій на Сході. Народ на це все дивиться і шарахається. Якщо помножити на дорожнечу комуналки та ріст цін – складається враження, що з українців знущаються.

У Тернополі аналогічна ситуація. У попередній каденції Надал рулив без проблем, хоч і мав “сматрящих” від Кайди і львівської шайки патрійотів.

Після революції Гідності свободівці втратили більшість у міській раді. Також повилазили кримінальні елементи, які вирішили стати громадськими активістами. Навіть декілька кримінальних угруповань хотіли потрапити до Тернопільської міської та обласної рад, проводили виборчі кампанії.

Більшість псевдопатріотичних організацій з кримінальним дахом  за три роки зникли самі по собі, бо фінансово себе не виправдили. Лохів розводити простіше чи грабувати “багатих буратін”, ніж займатися правдивою політикою.

Проте одна фінансово потужна група й досі намагається “рулити”, проводити якісь розслідування, активна у соцмережі, допомагає екс-оліхарху відвоювати активи на Гусятинщині. Але результат від їхніх дій надзвичайно мізерний в інформаційній сфері. Наші краяни консервативні і не довірять діячам, які просто горланять.

Журналіст-розслідувач та депутат міської ради Андрій Шкула молодець, що не полінувався поїхати у Дніпропетровськ, знайти реальний генплан файного міста, проаналізувати його і написати яка у нас брехлива влада. Проте, розуміючи, що журналіст також є депутатом міської ради від “Самопомочі”, відразу потрібно робити поправку на партійність…

До депутатства окремі представники цієї політсили в мерії обслуговувати інтереси Сергія Надала. Роблять вони це й досі. Але нині, коли рейтинг “Свободи” на нулі, у “Самопомочі” є можливість проявитись, щоб у наступній каденції розвинути свій успіх.

Можливо, навесні будуть проголошені й дострокові парламентські вибори.

20 лютого покаже чи то справжні патріоти збирають людей на Майдан чи прокремлівські діячі. Простір для роздумів великий.

Для нас зрозуміло, що активісти, які підняли шум по генплану Тернополя молодці, бо влада менше вкраде. Можливо,  отримає покарання за свої злочини. У гіршому варіанті – просто поділиться з крикунами і все затихне.

Словом, зараз виставлено дуже ласий шмат, за який почалась надзвичайна боротьба.

Простим тернополянам складно професійно проаналізувати хто правий, а хто ні в суперечці з генпланом.

Емоційно журналіст “Про все” більш схильний повірити аргументам громадських активістів. Проте, раціональне мислення змушує піддавати сумнівам “білі і пухнатісті” наміри опозиціонерів.

Чому? Наведемо один яскравий приклад, який проілюструє ситуацію з “чесними кадрами”. Так один з опозиційних діячів теперішньої каденції мерії кілька років до депутатства займався відвертим плагіатом. З цього приводу навіть журналісти у місцевому прес-клубі збирались. Та нинішній депутат навіть не вважав за потрібним прийти, вибачитись, просто пояснити відверто що це за неподобство панує на його сайті… Ну не може така людина очолювати чесних і порядних людей в партії Садового у Тернополі.

За часів розколу Народного руху України та зеніту “Нашої України”, верховодив на Тернопіллі такий собі горе-любитель дармових готелів Славко Джоджик. Нині всі вже забули про цього діяча, проте його протеже Тарас Пастух таки став нардепом і перебуває у фракції “Самопомочі”. Тоді Джоджик домовився із Романом Заставним і з допомогою кандидата від “Народного фронту”- “Самооборони Майдану” здолав свободівця Кайду… Про засланця Джоджика у списку “Самопомочі”, який засідає в нинішній раді, можна й не згадувати.

Можливо, це ще й закулісна боротьба на вищих політичних щаблях…

До чого ми це все писали?

Люди взагалі не хочуть, щоб на них виливали тонни інформаційних помиїв. Тим більше, що вони у них не розуміються і дегустувати всю цю гидоту не хочуть… Так само сьогодні було складно журналістам сприймати “каркароняче царство”, яке панувало по обидві сторони столу…

Бракує фахівців і майже не має моральних авторитетів у Тернополі. Був колись Ігор Герета. Нині є, наприклад, Володимир Чубатий. Але ж який неук хоче слухати мудру, а отже й виважену людину? На ефірах нині популярні клоуни…

Нині популярна думка, що людям треба вчитися аналізувати діяльність політиків, своїх депутатів і т.п.  Насправді, у загальній масі ні тернополянам, ні українцям  це не потрібне. У цивілізованих країнах громадяни цим не переймаються. Там довірять думкам експертів, які є й моральними авторитетами у своїй царині. Вони фахово виконують таку роботу для суспільства.

У Тернополі, як і в Україні, до влади дорвались невігласи, які інформаційно тероризують психіку.  Одні розказують, як файно дбають про людей, опозиціонери – як захищають суспільство від злодіїв при владі.

А далі взагалі прикол – модерує весь цей процес ставленик ригіонала, який воює з діючою владою порошенківців, а отже – є прямим союзником “Самопомочі” та громадських активістів.

 

Порядок та правила звернення до Європейського суду з прав людини

Україна, “афганці” й колоніальний расизм