Мітинг українців в Португалії зірвав доповідь посла РФ про роль Росії в світі

Поділитися

Посол Росії в Ліссабоні не зміг взяти участь у конференції щодо місця РФ у міжнародній системі, де був головним доповідачем, через маніфестацію, організованою українською громадою Португалії.

Про це “Європейській правді” повідомили в посольстві України в Португалії.

Конференція під назвою “Російська Федерація в міжнародній системі” проходила 21 лютого в Лісабоні в Інституті національної безпеки. В ній взяли участь посол України в Португалії Інна Огнівець та другий секретар українського посольства Валерія Насташенко.

“Перед початком заходу директор зазначеного інституту Вітор Даніел Родрігеш Віана заявив, що у зв’язку з протестною акцією, організованою українською громадою в Португалії перед будівлею інституту, посол РФ в Португалії Олег Белоус – головний доповідач – не братиме участь у конференції” – повідомили у посольстві.
Як йдеться у повідомленні Спілки українців у Португалії, акція під Інститутом національної безпеки проходила під гаслом “З терористами не радяться як боротися зі світовим тероризмом!”.

У посольстві також розповіли, що в ході конференції посол України поінформувала присутніх про наслідки військової агресії РФ для України, зокрема стосовно кількості загиблих громадян України та переміщених з зони військового конфлікту осіб.

“У відповідь доповідачі підтвердили, що Росія дійсно порушує міжнародне право, а відтак санкції, застосовані проти нею, не мають бути ані скасовані, ані пом’якшені” – зазначили у дипломатичному відомстві, повідомляє Європейська правда.

У останню ніч паломників до Чудотворної ікони Лику Христового є небагато

Австрія видала Фірташа США: олігарху “світить” 20 років тюрми