Роботи одного з найкращих художників України представлять у “Бункермузі”

Поділитися

Живопис львівського художника Сергія Гая представлять 3 березня у тернопільській галереї «Бункермуз». Відкриють виставку о 19:00.
Сергій Гай входить у сотню найкращих художників України, згідно з виданням «100 імен. Сучасне мистецтво України періоду Незалежності». А роботи, котрі представлять у «Бункермузі», нещодавно повернулися з експозиції в Америці, де їх сприйняли із захопленням.
Манеру, в якій працює художник, мистецтвознавці визначають як неофовізм, неоекспресіонізм.
Сергій Гай:
— Живопис це і є моє життя або найважливіша його складова. Художник я поганий, але все інше роблю ще гірше. Незважаючи на це, мистецтво, живопис зокрема, це та професія, завдяки якій утримую своє грішне тіло. Малюю те, що дає мені емоційний поштовх. Від картини до картини змінюється хіба техніка написання. Дотримуюсь думки, що все одно що малювати, головне як. Моя мета проста — відобразити засобами живопису життя. А от яку мету має життя я, на жаль, не знаю.
Довідково:
Сергій Гай народився в 1959 році у Львові, де живе та працює. 1986-го року закінчив Львівський державний інститут прикладного та декоративного мистецтва. З 1995-го року член Національної спілки художників України. З 2003-го року член об’єднання «БЖ-АРТ».
«Художній світ львів’янина Сергія Гая виразно індивідуальний, вишуканий, навіть аристократичний. Це живопис для тих, хто у власному житті не розминувся з мистецтвом і щасливий, коли в безмежжі художньої продукції знаходить перлину», — писала про його творчість художник, кандидат мистецтвознавства доктор філософії Ольга Петрова.
«Витоки його мистецтва можна знайти у традиціях сучасного писання з живої натури, і коли дивишся на картини Гая, перед очима постає плеяда видатних митців XX сторіччя: Матіс, Шілє, Нолдє Модільяні, де Кунінг та інших. Картини Гая можуть бути зведені до чуттєвих вигнутих ліній і чітких експресіоністських жестів в контексті гарного кольорового балансу, навіть в найбільш меланхолічному кінці спектру», — відзначила власниця Alla Rogers Gallery (Вашингтон) Алла Роджерс.
Триватиме виставка до 23 березня. Вхід вільний.

Доходи місцевих бюджетів Тернопільської області зросли на 710 мільйонів гривень: час контролювати ці гроші

Переобладнані котельні Тернополя: ядерні бомби сповільненої дії?