У тернопільському театрі шукають зірку

Поділитися

12 лютого о 12.00 на малій сцені Тернопільського академічного обласного українського драматичного театру ім. Т. Г. Шевченка відбудеться засідання комісії на заміщення вакантної посади «Артиста драми II категорії».

На конкурс подано три кандидатури.

Неофіційно актори кажуть, що переможець вже відомий. Цей актор нібито вже працював у театрі. Згодом звільнився і практикувався у Польщі.

Цікаво, чи конкурс буде прозорий чи як зажди…

Пресу, звісно, не запрошували, а лишень розмістили оголошення на сайті театру, який навіть самі актори не читають.

Про розсилку новин тут ще не чули…

Про те, щоб на конкурс прийшли журналісти з відеокамерами – питання відкрите. Адже театр існує за кошти платників податків. Хіба громадськість не має права побачити як обиратимуть актора в театр?

Довідка

ОГОЛОШЕННЯ про заміщення посади актора драми ІІ категорії в Тернопільському академічному обласному українському драматичному театрі ім. Т. Г. Шевченка – 04.01.2017

Тернопільський академічний обласний український драматичний театр ім. Т. Г. Шевченка оголошує конкурс на посаду артиста драми ІІ категорії.

Кваліфікаційні вимоги артиста драми ІІ категорії – повна або базова вища освіта відповідного напряму підготовки (магістр, спеціаліст, бакалавр, молодший спеціаліст) без вимог до стажу роботи.

Спеціальні кваліфікаційні вимоги: артист драми ІІ категорії: встановлений навчальним закладом рівень виконавської майстерності виконання ролей у виставах.

Артист драми ІІ категорії повинен володіти необхідними творчими здібностями та акторською майстерністю для створення сценічних образів. Зобов’язаний володіти елементами техніки та різноманітністю виразних засобів (мати відповідну зовнішню форму);

Повинен знати чинне законодавство в галузі культури і мистецтва, історію театрального мистецтва, класичну і сучасну драматургію, теорію і практику майстерності актора, основи музичної грамоти і хореографії; закони сценічної мови і сценічного руху, методи тренажу і самостійної роботи над роллю, правила і норми охорони праці, виробничої санітарії та протипожежного захисту.

Документи приймаються за адресою: м. Тернопіль, бульвар Шевченка 6, відділ кадрів. Телефон : 52-20-71, 52-62-55.

Строк подання заяв та доданих до них документів становить не менше ніж 14 днів та не більше ніж 30 днів з дня оприлюднення інформації про проведення конкурсу.

Перелік документів, що подаються претендентами для участі у конкурсі:
заява довільної форми;
особовий листок з обліку кадрів з вклеєною фотокарткою;
копія документа, що посвідчує особу;
копія трудової книжки (за наявності);
копія документа про освіту за відповідною спеціальністю;
творче резюме, портфоліо

 

Як “Сестри милосердя” допомагають воїнам АТО

Кордон з Росією очима тернопільського журналіста з інтернет-газети “Про все”