Година Землі вже завтра об’єднає світ

Поділитися

Завтра, 25 березня 2017 року о 20:30 люди та організації по всьому світу символічно вимкнуть світло на одну годину, Годину Землі, щоб показати необхідність об’єднаних дій заради майбутнього Планети. Більше 7000 міст у 178 країнах світу, у тому числі біля 50 міст України, підтримають найбільший у світі природоохоронний рух, ініційований Всесвітнім фондом природи WWF. Цього року Година Землі в Україні прагне привернути увагу людей до нашої природної спадщини та допомогти природним паркам.

У суботу парки відчинять свої двері для всіх бажаючих зустріти пробудження природи. Люди зможуть допомогти їм на волонтерських засадах роботою або іншими ресурсами, влаштувати пікнік на природі чи взяти участь у запропонованих активностях. Також можна допомогти паркам віддалено.

Щоб підтримати кампанію, в темряву поринають сотні знакових споруд світу, серед яких Ейфелева вежа, Сіднейська опера, Римський Колізей, Лондонське око та багато інших. В Одесі цього року вимкнуть декоративне освітлення Театр Опери та Балету та Спасо-Преображенський собор, у Львові – Оперний театр та центр міста, а також Вічевий майдан та Центральна ратуша у Івано-Франківську і ще багато пам’яток по всій Україні. До цьогорічної кампанії вже приєдналося біля 50 міст нашої країни. Детальніше тут wwf.panda.org/eh17.

«Година Землі надихає людей щось змінити в своєму житті заради Планети. Ця година без світла – як перерва у нашому метушливому світі. Разом з родиною та друзями можна посидіти дома зі свічками чи погуляти під зірками і подумати про природу, про її роль у нашому житті, а також про те, як кожен з нас може створити краще майбутнє для наших дітей. Майбутнє, в якому буде чисте повітря та вода, сприятливий клімат, здорові ліси та ріки. Майбутнє, в якому панди, слони, олені та інші тварини будуть жити в природі, а не лише на сторінках підручників з історії», – зазначає Валерія Немикіна, координатор Години Землі 2017 в Україні.

Також запрошуємо українців на різноманітні події кампанії, що пройдуть в різних містах країни: акустичні концерти, перегляди тематичних фільмів, еко-вечірки, толоки, викладання фігур зі свічок, фаєр-шоу, екологічні майстер класи та багато іншого. В Києві, наприклад, разом з гуртом Тартак можна буде взяти участь у відновленні Голосіївського парку, з командою Радіо Аристократи полікувати старий дуб, дізнатися більше про Планету на еколекторії, ввечері завітати на концерт-медитацію від музичного колективу «Два дерева» чи на інші численні події, присвячені Годині Землі. Кафе та ресторани по всій країні запрошують відвідувачів на романтичну вечерю при свічках.

Про всі події до Годині Землі, що відбудуться в Україні, можна дізнатися на сайті wwf.panda.org/eh17_events.

Кампанію Година Землі 2017 підтримує Міністерство екології та природних ресурсів України, Міністерство освіти і науки України та Державне агентство з енергоефективності та енергозбереження України.

Промоушн-акції в Україні проводяться в партнерстві з креативним агентством TABASCO та комунікаційною агенцією SPN Communications, які допомагають привернути увагу людей до Години Землі за допомогою оригінальних ідей і цікавих публікацій.
Інформаційна довідка
Година Землі – це всесвітній природоохоронний рух, ініційований Всесвітнім фондом природи WWF. Ми запрошуємо громадськість, приватні компанії, представників урядових структур та місцевих спільнот символічно вимкнути світло на одну годину 25 березня 2017 року о 20:30, щоб продемонструвати свою підтримку природоохоронних дій. Також у темряву поринуть сотні знакових споруд світу на кшталт Ейфелевої вежі та Сіднейської опери.

Вимкнення світла на одну годину не має на меті прямої економії енергії. Це символічна дія, яка повинна привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем планети та об’єднати їх для вирішення цих проблем. Ефект кампанії набагато більш фундаментальний і довгостроковий, ніж одноразове заощадження енергії – це зміна звичок мільйонів людей, зміщення акцентів із суспільства споживання до суспільства, яке живе в гармонії з природою, це економія природних ресурсів щодня, а не впродовж однієї години на рік.

Окрім того, Година Землі щороку спрямовує зусилля на нову природоохоронну тему – боротьбу зі зміною клімату, забрудненням, збереження рік та лісів, «зелений» спосіб життя тощо.

Година Землі була започаткована в Сіднеї у 2007 році, коли 2 мільйони людей вимкнули світло у своїх домівках. У 2008 році вже понад 50 млн людей у всьому світі долучилися до Години Землі. У 2009 та 2010 роках Година Землі охопила понад 4500 міст у 128 країнах світу на всіх континентах. 2015 рік побив усі рекорди – до кампанії приєдналися понад 7000 міст у 172 країнах. За ці роки в рамках Години Землі по всьому світі було втілено тисячі природоохоронних ініціатив. Україна підтримує кампанію 9-й рік поспіль. У 2016 році до Години Землі приєдналися понад 75 міст і містечок України.

Всесвітній фонд природи (WWF) – це одна з найбільших та найповажніших незалежних природоохоронних організацій, представництва якої діють у понад 100 країнах за підтримки більш ніж 5 млн людей по всьому світу. Місія Всесвітнього фонду природи – зупинити деградацію природного середовища планети та побудувати майбутнє, в якому людство житиме в гармонії з природою. Цього можна досягти шляхом збереження біологічного різноманіття світу, сталого використання природних ресурсів, зменшення рівня забрудненості довкілля та марнотратного споживання.

З Тернополя депортували грузина

У Тернополі зареєстровано двадцять восьмий шлюб у рамках нового сервісу “Шлюб за добу”