Гурт “BRUTTO” презентували новий кліп “Рокі”

Поділитися

BRUTTO презентували нову відео-роботу на пісню, написану Сергієм Міхалком на вірші українського поета Сергія Жадана «Рокі» в білоруському перекладі. Це вже друга спільна робота BRUTTO і Сергія Жадана.

Цей кліп став своєрідним творчим продовженням кліпу «Середні віки», режисером якого також була Анна БУРЯЧКОВА. Але в цей раз – зовсім інша тематика, інший масштаб, – наприклад, в сцені бою було задіяно більше 300 чоловік. У підготовці і зйомці кліпу взяли участь професійні каскадери і спортсмени. Над постановкою бою працював Дмитро Рудий – постановник каскадерських боїв, який брав участь в роботі над фільмом «300 спартанців». У зйомках кліпу «Рокі» взяли участь білоруські зірки спорту: багаторазовий чемпіон світу, заслужений майстер спорту Республіки Білорусь з тайського боксу, вокаліст групи BRUTTO – Віталій Гурков і гімнастка, багаторазовий призер чемпіонатів світу та Європи, заслужений майстер спорту Республіки Білорусь – Станюта Мелітіна. Також в кліпі, в якості команди підтримки Віталія Гуркова, знімалися провідні бійці муай тай України і професійний боєць ММА Дональд Нжатах (Donald Njatah Nya), відомий тим, що нокаутував американця Джефа Монсона.
Анна БУРЯЧКОВА, режисер:

«Цей кліп про те, що найголовнішим нашим противником часто є ми самі. Це, по суті, продовження історії, яку ми почали розповідати в кліпі «Середні віки». Ми не тільки живемо в світі, населеному демонами, але ми боремося з ними і виживаємо в цьому світі. І часто, навіть самі того не помічаючи, ми і стаємо цими демонами і боремося з ними в самих собі.»

Сергій Жадан:

«РОКІ, як на мене, дуже людяна річ. В ній є любов до людини, є розуміння її вразливості та беззахисності. Але, разом із тим, є віра в її силу та покликання. Навіть, якщо більшість зовнішніх стимулів виявляються оманливими й фальшивими, все одно ніхто не має права позбавити нас наших мрій. Розумію, що говорю дещо пафосно, але про бокс саме так, мабуть, і слід говорити. Він вартує високих слів і серйозних ставок.»

Віталій Гурков:

«Дуже сподобалося працювати з каскадерами при постановці бійок. Бокс кіношний далекий від боксу професійного. Для гарної картинки, удари і комбінації виконуються часом зовсім не раціонально, не так як в цьому поєдинку. Доводилося ламати звички, які вже напрацьовані роками, доводилося відігравати моменти, діяти абсолютно по-іншому. Мені довелося приїхати на день раніше для відпрацювання номерів і комбінацій, щоб поставити це так, як це робиться насправді в кіно, щоб все було красиво.

Всі герої, які перенеслися з «Середнiх вiкiв» до нас в «боксинг сторі», – привнесли з собою елемент містики. Дуже сподобалися актори, які грали цих героїв – люди цікаві, творчі, колоритні. І взагалі, – вразила сама атмосфера на знімальному майданчику, як все було організовано: професіоналізм команди, високий рівень підготовки. Я уявляю, наскільки ретельно команда підходила до роботи саме до вибору акторів, до деталей. Мене це дуже здивувало! Це фірми! Це реально – Голлівуд.»

Коли закінчиться “армагідєц” біля котельні на Бульварі Просвіти?

Для чого нардепу Заставному тернопільський футбол?