Саакашвілі ще більше розкритикував в.о. міністра охорони здоров’я Уляну Супрун

Поділитися

Тернопільська інтернет-газета “Про все” писала про критику Михайла Саакашвілі щодо дій медиків, коли до “Феофанії” зліг нібито з інфарктом керівник податківців Насіров. Дісталося тоді й в.о. міністру охорони здоров’я Уляні Супрун. 

Перебуваючи у Тернополі Уляна Супрун прокоментувала заяву Саакашвілі, вважаючи, що він повинен вибачитися.

Саакашвілі відповів аж двома гнівними постами на адресу в.о. міністра, зазначивши, що “вона йому симпатична”.

“Я виявив, що Уляна Супрун на мене публічно напала. Мені вона симпатична, але хочу їй публічно ж відповісти: Засмучуватися і обурюватися діями лікарів, але при цьому нічого не робити, навіть якщо лікарня не підпорядкована міністерству – це лицемірно. Крім іншого вона – член уряду України, а не представник громадської організації. Крім того, такі фальшиві діагнози десятками тисяч пишуться і безпосередньо в підпорядкованих їй установах, щось я не пам’ятаю, щоб вона хоч раз зреагувала. По-друге, не знаю, чи заглядає вона в установи, які під її контролем і чи знає вона, що вони повністю розвалені. Це просто будівлі з двома головними лікарями, двома паралельними апаратами і безліччю здирників, причому в останні кілька місяців ситуація ще більше ускладнилася.
І останнє пані Супрун, на яку я покладав спочатку великі надії. Напевно, ніхто не посмів повідомити, що фактично Міністерства охорони здоров’я як такого в країні вже немає, воно давно вмирало і при ній вже остаточно померло. Я знаю, про що говорю, мені довелося очолювати уряд, який провів одну з найуспішніших реформ охорони здоров’я в світі та коли ми знімемо цей нікчемний уряд, ми вибудуємо ще більш успішну систему в Україні.
Не я повинен перед нею вибачатися, а вона повинна вибачитися перед вінницьким пенсіонером Тамарою, яка хвора четвертою стадією раку і практично повністю залишилася без ліків і кваліфікованої медичної допомоги. Перед жителями села Понінка, яких отруює картонна фабрика і яким місяць тому закрили єдину лікарню. Перед жителями Ладижина, де ТЕС Ахметова вбиває людей, лікарню закривають, а пацієнтам радять їхати за 30 кілометрів по розбитих дорогах на машинах, місце яким в музеї. І таких покинутих пацієнтів і місць в Україні сотні тисяч. Ось коли ви перед ними вибачитеся, пані Уляно, і що важливіше, їм ви ще й допоможете, я теж заберу назад свої слова, і ви мені сподобаєтеся ще більше ніж раніше”,- пише Михайло Саакашвілі у Фейсбуці.

Через годину він ще раз докоряє пані Супрун у Фейсбуці:”Уляна Супрун – Тамара, місто Ладижин Вінницької області, 4-а стадія раку. Їй відмовили у фінансуванні її лікування, включаючи необхідну хіміотерапію і пояснили, що вона повинна сплатити це з пенсії 1400 гривень. Я знаю, що у вас багато PR-консультантів, які відразу відповідають на критику в фейсбук і мене вони можуть обізвати популістом, але що ви відповісте цій та багатьом іншим одиноким і покинутим вашим міністерством і своєю державою людям?”

Уляна Супрун протягом наступних 22 годин ніяк не відреагувала на критику політика.

16 березня до Тернополя завітає культовий класик української сучасності Лесь Подерв’янський

На Тернопільщині чиновниця райдержадміністрації отримала 7 тисяч гривень хабара