У Тернополі проживає 4 тисячі арабів та негрів

Поділитися

Паспорт і посвідку іноземцям завжди варто мати з собою

Іноземці та особи без громадянства, які тимчасово та постійно проживають в нашій країні на законних підставах, користуються тими ж правами і свободами, а також мають такі ж обов’язки, що й громадяни України. Документом, що підтверджує їх легальний статус є посвідка. Відтак іноземцям, яких на Тернопіллі, до слова, постійно та тимчасово проживає майже 4 тисячі, у міграційній службі радять завжди мати із собою посвідку.
Посвідка на тимчасове проживання, яка видається студентам-іноземцям, діє впродовж їхнього навчання, а подальше перебування в Україні є порушенням міграційного законодавства.
Посвідка на постійне проживання, якими документуються іноземці, що іммігрували в Україні – безстрокова. Однак, цим громадянам варто пам’ятати, що при досягненні 25-ти та 45-ти річного віку, впродовж місяця вони зобов’язані звернутися в підрозділ міграційної служби за місцем реєстрації для обміну посвідки, інакше вона буде вважатися недійсною.
Іноземці в Україні можуть вільно обирати місце проживання, однак впродовж місяця після зміни місця проживання, зобов’язані зареєструватися за новою адресою.
Довідково: згідно ч. 1 ст. 203 КУпАП порушення іноземцями та особами без громадянства правил перебування в Україні, тобто проживання без документів на право проживання в Україні, за недійсними документами або документами, термін дії яких закінчився, тягнуть за собою накладення штрафу від тридцяти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Чому команда Порошенка не організувала за три роки жодного замаху на Путіна?

Особливості ставлення українців до грошей