Viber стане платним?

Поділитися

Після широко популярного послання у соцмережі, що з “7 березня закривають Вконтакті” набирає масової популярності новина у “мобільному світі”: “Viber вже в наступну суботу вранці стане платним. Якщо у вас є принаймні 10 контактів, надішліть їм це повідомлення. Таким чином, ми побачимо, що ви є активним користувачем і ваш логотип стане синім і буде залишатися безкоштовним. (Як було описано в документі сьогодні). Viber обійдеться в € 0.01 за повідомлення. Надішліть це повідомлення 10 контактам. Коли ви зробите це, світло стане синім (в іншому випадку Viber активує рахунок)”. Офіційного підтвердження дана інформація не має.

Більше того, на офіційні сторінці Viber вказано, що він НІКОЛИ не буде платним.

Для любителів поширювати новину, адміністрація Viber радить переповісти саме цю новину друзям, колегам чи знайомим, яких маєте у своїй записній книжці Viber.

Довідка
Viber (укр. Вайбер) — додаток VoIP для смартфонів, що працюють на платформах Android, BlackBerry OS, iOS, Symbian, Windows Phone, Bada і комп’ютерів з операційною системою Windows, OS X або Linux. Інтегрується до адресної книги та авторизує за номером телефону. Дозволяє здійснювати безкоштовні дзвінки (оплата тільки за інтернет-трафік) у високій якості між смартфонами з встановленим Viber, а також передавати текстові повідомлення, зображення, відео та аудіо повідомлення
Viber був спочатку запущений тільки на iOS, реліз відбувся 2 грудня 2010 року. Перша версія для Android вийшла в травні 2011 року, але мала обмеження в 50 тис. користувачів; фінальний реліз відбувся 19 липня 2012-го[1]. Viber для BlackBerry, Bada і Windows Phone був випущений 8 травня 2012 року.

7 травня 2013-го вийшло оновлення програми для iOS до версії 3.0, з релізом якого було оголошено про доступність Viber Desktop для Windows і OS X.

У лютому 2014 року японська електронна компанія Rakuten придбала Viber за 900 млн доларів.[2]

29 листопада 2015-го року з’явилась можливість видаляти надіслані повідомлення у отримувача.
Viber доступний 28-ма мовами:

англійською,
арабською,
в’єтнамською,
грецькою,
данською,
івритом,
індонезійською,
іспанською,
каталонською,
традиційною і спрощеною китайською,
корейською,
малайською,
нідерландською,
німецькою,
норвезькою,
польською,
португальською,
російською,
тагальською,
тайською,
турецькою,
угорською,
українською,
фінською,
французькою,
хінді,
чеською,
шведською,
японською
Власник месенджера Viber — міжнародна компанія Viber Media з головним офісом в Люксембурзі[5]. До покупки месенджера пункти розробки містились в Білорусі (в Мінську[6] і Бресті) та Ізраїлі[7]. Де знаходиться розробка після зміни власника у 2014-му році, невідомо. Компанію заснували ізраїльтяни Тальмон Марко та Ігор Магазіннік[8]. До лютого 2014 найбільшими акціонерами Viber Media були ізраїльські сім’ї Шабтай (55,2 % акцій) і Марко (11,4 %), а також американська компанія IRS West (12,5 %). З лютого 2014 100 % акцій компанії належить компанії Rakuten японського мільярдера Хіросі Мікітані
На початок серпня 2013 року сервіс мав більше 200 мільйонів користувачів в 193 країнах світу, в тому числі 300 тис. в Лівані і кілька мільйонів в Єгипті[10]. У лютому 2014 року новими власниками було оголошено, що в додатках Viber на мобільних телефонах, планшетах і комп’ютерах зареєстровано 280 млн користувачів, з яких 100 млн спілкуються за допомогою мессенджера хоча б раз на місяць.[11]

Уряди Єгипту та Лівану вважають, що у зв’язку з «ізраїльським корінням» додатка, нею користуються для підтримки «сіоністських шпигунів». Єгипетські військові задля безпеки заборонили будь-яке використання додатка військовослужбовцями та їх сім’ями, а основний провайдер 3G в Лівані виключив заблокував viber-трафік у своїй мережі[12]. Тим часом, численні арабські сайти пропонують користувачам поради, як обійти ці перепони.

Пізніше, на початку 2016-го року, мароканські оператори також блокували Viber разом із WhatsApp та Skype.[13]

На Symbian Viber дозволяє лише обмінюватись текстовими повідомленнями, функції голосових викликів немає.

Один з допоміжних сервісів Viber Support був зламаний в липні 2013 групою, яка назвалася Syrian Electronic Army
Viber донедавна майже не мав жодного захисту від спаму. Завдяки популярності додатку, таке поєднання привертало велику увагу спамерів і створювало проблеми для спілкування. Для того, щоб додати людину до спам-розсилок, досить було знати її номер телефону, тому в мережі щодня розсилалися мільйони рекламних повідомлень.

Розробники час від часу випускали оновлення програми, але питання рекламних розсилок до початку 2016-го року стояло дуже гостро.[15] Описувались безліч методів захисту[16] від розсилок, але остаточно питання так і не могло бути вирішено. Так, навіть заблокований абонент міг додати користувача до групи і надсилати до неї повідомлення, які він побачить. Якщо абонент виходив з групи, його можна було додавати до неї повторно.

Приблизно з початку 2016-го року Viber допрацював захист від розсилок: відтепер повідомлення від анонімного користувача (тобто такого, чий номер не записано в телефонній книзі) доставляється отримувачу, але перед відображенням він побачить запитання з підтвердженням, чи показувати це повідомлення, чи заблокувати користувача. Проблема з спамом в групах на квітень 2016-го досі не було вирішено.

Свідоцтво про народження видають прямо в пологовому будинку

5 кілограм монет дістали зі шлунка черепахи таїландські ветеринари