Які найпопулярніші професійні сфери у Тернопільській області?

Поділитися

Шукаємо роботу в Тернопільській області: найпопулярніші професійні сфери

За даними аналітиків онлайн-сервісу оголошень OLX за 2016 рік, найбільше шансів знайти роботу у Тернопільській області — у сферах роздрібної торгівлі та будівництва. Але у топі високооплачуваних вакансій залишаються пропозиції у сфері ресторанної справи.

У Тернопільській області на OLX в розділі “Робота” найчастіше роботодавці публікують вакансії в категоріях “Роздрібна торгівля / продажі / закупки” (32%), “Робота за кордоном” (11,7%) і “Будівництво” (11,%). Основна кількість резюме зосереджена в категоріях “Будівництво” (27,3%), “Транспорт / Логістика” (17%) і “Домашній персонал” (7,5%).

Найпопулярніші професійні сфери серед роботодавців та шукачів у Тернопільській області за даними OLX

Найактивніший період на ринку праці в Тернопільській області — літо-осінь. Це закономірно, адже влітку люди шукають сезонний підробіток на декілька місяців.

Найбільше пропозицій — у Тернополі, на другому і третьому місцях — Чортків і Чистилів. Розміщують вакансії представники як малого бізнесу, так і великих компаній. Серед найбільш популярних пошукових запитів в області — продавець та водій.

Щодо заробітної плати, то безперечний лідер — робота за кордоном.
В Ізраїлі будівельник може отримувати від 40 000 грн. Разом із тим, потрібно уважно поставитися до потенційного роботодавця: переглянути всі необхідні документи, уточнити деталі процесу працевлаштування, щоб уникнути проблем. У межах Тернопільської області найбільші зарплатні пропонують працівникам барів та ресторанів (середня — 4 398 грн), медичної та фармацевтичної сфер (середня —3 822 грн), IT-спеціалістам (середня — 3 665 грн).

Топ-10 найбільш високооплачуваних професійних сфер у Тернопільській області за 2016 рік*

На сервісі можна зустріти й досить цікаві оголошення:

1. Для тих, хто обожнює робити випічку, пропонують вакансію пекаря. Серед обов’язків — замішування, формування й випікання здоби, але потрібні навички роботи з листковим та дріжджовим тістом, а також не менше одного року стажу на такій посаді.
2. Заправник лазерних картриджів — дуже відповідальна та поважна посада в будь-якому офісі. Ви будете гарантувати безперебійну роботу всього підприємства.

Зустрічаються й незвичайні резюме:

1. Займатися будівництвом власноруч — досить складно: треба наймати робітників, шукати потрібні матеріали та постійно контролювати процес. Проте можна скористатися допомогою майстра, який займається “побудовою з нуля” та знає нюанси, тож значно спростить життя замовнику.

2. “Шукаю роботу пов’язану з музикою і музичною освітою в загальному”. І головне тут, що “приємна я людина, не сварюсь, доступно пояснюю і люблю працювати з дітьми і з дорослими також”.

Якщо ви шукаєте роботу, необхідно дотримуватися нескладних правил, які допоможуть безпечно працевлаштуватися:
1. Всі контактні дані в оголошенні перевіряйте в інтернеті або запитуйте додаткову інформацію. Так ви дізнаєтеся набагато більше про потенційного роботодавця.
2. Не розміщуйте і не відправляйте через інтернет свої особисті дані. Ніхто не може запитувати у вас номери банківських карток, паспорту тощо.
3. Якщо ви зібралися працювати за кордоном, обов’язково перевіряйте інформацію про посередника. До того ж у нього неодмінно повинна бути ліцензія від Державної служби зайнятості України.

У ізоляторах тимчасового тримання органів Нацполіції Тернопільщини порушуються права в‘язнів

До Тернополя повернулась зима