Злив нечистот від пивзаводу “Опілля” у тернопільське озеро зупинили

Поділитися

У соціальних мережах мешканці міста Тернопіль жалілися на скиди каналізаційних вод у Тернопільський став, на бездіяльність місцевих служб та небажання бути почутими. Після звернення до організації “Протидія корупції та моніторинг екології “Скеля”, активісти пройшлися та дослідили частину прибережної території тернопільського ставу в районі пивзаводу по вул.Білецькій, оглянувши близько 10 люків, та декілька сотень метрів берегової лінії, виявили декілька підозрілих місць, одне з яких з’єднане з лівньовкою та спрямоване на стік у став. Громадські активісти звернулися до комунальних служб та відповідних інспекції.

Відповідь контролюючих органів шокувала: всі в курсі, але дій ніяких, через бюрократичні причини, тому що за це відповідає “Тернопільводоканал”, і нібито у “водоканал” вже відправили приписи і чекають невідомо скільки часу реагування!

Мешканцям, які зверталися та переживають за екологію нашого краю, велике спасибі, також хочемо повідомити що вже 15 березня  дану трубу затампували та замазали цементом, роботи перевірили директор ГО”ПКТМЕ”Скеля” Андрій Об’єщик та Андрій Палюх.

“Далі працюємо та шукаємо ще місця де хитромудрі махінатори врізаються трубами в стічні канали та створюють диверсію по забруднення ставу. Під час дослідження знайшли ще декілька цікавих знахідок, будемо опрацьовувати і по результатам звітувати”,- повідомляють активісти.

 

0

Мешканці Скали-Подільської насмітили, а жителі Хмельниччини прибрали

На Донеччині коїться щось страшне