53% жителів сіл в Україні користуються інтернетом

Поділитися

Не дивно, що світова павутина завойовує простори України. Минулого і частину цього тижня жителі Тернопільщині не отримували газет, бо на пошті сталася поломка і розфасовка газет і журналів призупинилась. Проте, населення цього навіть не завважило. Найпримітивніші вдовольнилися телевізійним продуктом. Але значно більша частина пішла в інтернет.

Інтернет Асоціація України оприлюднила результати щоквартального дослідження аудиторії українського інтернету, здійсненого компанією Фактум-Груп. Згідно з даними дослідження, в Україні користуються інтернетом 21,6 млн користувачів.

Дослідження охоплює населення у віці від 15 років, яке проживає на території України, за виключенням Криму та окупованих територій у Донецькій та Луганській областях. Таким чином проникнення інтернету складає 64,7%. Чоловіки поступаються жінкам – їх 49% від загальної кількості користувачів. Цікаво, що 27% інтернет-користувачів проживають у селах.
Цікаво також подивитись на частку інтернет користувачів за віковою ознакою та типом населених пунктів. Частка інтернет-користувачів в селах вже складає понад 53%.

Очікуваний результат – 97% жителів України у віці 15-29 років користуються інтернетом. В цій категорії ріст вже вичерпаний, і ближчі роки інтернет аудиторія буде зростати в першу чаргу завдяки людям у віці від 50 років та жителям сіл.

Серед пристроїв, завдяки яким українці виходять в інтернет, намічається зміна лідера. Ймовірно, вже у ІІ кварталі 2017 року мобільні пристрої стануть найпопулярнішим дивайсом для виходу в інтернет, повідомляє watcher.com.

Сестра Надежды Савченко сбила пенсионерку

Аліна Сивак виборола золоту медаль на чемпіонаті України з вільної боротьби