Аліна Сивак виборола золоту медаль на чемпіонаті України з вільної боротьби

Поділитися

17-річна тернополянка Аліна Сивак завоювала золоту медаль на чемпіонаті України з вільної боротьби у ваговій категорії до 44кг. Також наша борчиня отримала ліцензію на участь у Чемпіонаті Європи, що проходитиме в липні цього року в Болгарії.

Приємно відзначити, що тернопільський тренер Аліни Сивак – Сергій Кондратенко.

Також цими днями пройшли змагання в спортивному манежі Івано-Франківського коледжу фізичного виховання, серед юніорів та юніорок 1997-1999 р.н..
17-річний тернополянин Василь Ільницький на цих змаганнях виборов бронзову нагороду у ваговій категорії до 55кг (тренер борця Валерій Красовський).
Навчаються тернопільські борці у Львівському училищі фізичного виховання, тому виступали на Чемпіонаті України за Львівську область.

До речі в Тернопільській області, з усіх видів олімпійської боротьби та інших видів спорту, окрім футболу, до сьогоднішнього дня немає жодного навчального закладу з середньо-спеціальною освітою фізичного виховання. Тому тренери змушені віддавати своїх перспективних спортсменів та майбутніх чемпіонів у інші області, де є такі училища, коледжі, ліцеї тощо.

А варто було б задуматися нашій владі про створення свого спортивного “інкубатора” і в Тернополі, для спортсменів Тернопільської області.

Ігор Сцібайло

53% жителів сіл в Україні користуються інтернетом

США перехватили переговоры сирийских военных о подготовке химатаки