Як правильно дегустувати вино?

Поділитися

Під час прес-туру Херсонщиною, журналісти з 5 областей України завітали в гості до фермерського господарства “Курінь”. За словами господаря Миколи Халупенка, він єдиний в Україні фермер-винороб. З 2009 року він зайнявся виробництвом вина з власного винограду. За рекордними врожаями не женеться, “хімією” при обприскуванні не зловживає.

Назву його господарство отримало він звичайного куреня, з якого він й починав свою справу.

Спеціально для журналістів фермер організував дегустацію власної продукції. Виявляється, пробитися нині на прилавки супермаркетів в Україні вони не можуть. Бюрократи з державних органів також вимагають хабарів.

Ця замітка не є рекламною. Ми пропонуємо послухати розповідь та керівника фермерського господарства Миколи Халупенка а також поглянути на їхню дегустацію вина власного виробництва.



Довідка
Виноробне господарство “Курінь” випустило за три роки 15 фірмових вин, в тому числі лікер «Софія», який можна зробити лише раз у п’ять років, в зв’язку з погодними особливостями.
-Сьогодні фермерське господарство «Курінь», має 50 гектарів і 12 працівників, несе податкове навантаження у розмірі до 10 тисяч гривень на гектар, – розповів Микола Халупенко.
– Кожного місяця ми платимо 40-50 тисяч гривень в державний бюджет. Вдумайтесь: сімейна ферма: я, діти і 8 найманих працівників сплачують державі такі гроші. Ми платимо акциз, сплачуємо ПДВ, пенсійний, військовий збір, туристичний збір. Я чесно сплачую все, що зобов’язаний, хоча для мене це велике навантаження: я маю вставати о 5-й ранку, щоб вийти в поле і працювати.

Микола Халупенко

У Тернополі будівельне сміття складають просто в парку

0

Кам’янецька Січ на Херсонщині: сумні реалії та туманні перспективи