Заповідник “Асканія-Нова” під загрозою зникнення через недолугі поправки до закону

Поділитися

Тернопільська інтернет-газета “Про все” повідомляла про прес-тур на Херсонщину, який відвідав журналіст нашого видання. Сьогодні ми продовжуємо нашу розповідь.

Дорога до біосферного заповідника “Асканія-Нова”, який є найстарішим заповідним комплексом України займає близько двох годин по херсонському бездоріжжю. Правда, побачене в Асканії вартує тої муки. Проте, їхали журналісти за тисячі кілометрів не так милуватись дикою природою, як почути про дикі поправки до закону “Про природньо-заповідний фонд України”, які 7 лютого закріпив своїм підписом Петро Порошенко.

Про проблеми одного із 7 чудес України поділився із журналістами 5 областей директор заповідника Віктор Гавриленко разом зі своїми колегами. Під час імплементації українських реалій до вимог європейських конвенцій не враховано особливості функціювання найдавнішого заповідника нашої країни. Наприклад, заборонено сінокосіння механізованим способом. Але зі гігантськими плащами Асканії інакше не можливо зробити протипожежний покіс трави. Закон вимагає прибрати огорожу і звільнити звірів. За таких умов заповідник за кілька місяців може просто зникнути.

Під заборону потрапили автомобільні екскурсії по визначених маршрутах для так званих “фотосафарі”.

На літо в Асканії випускають зебр трьох видів, антилоп гну, мульгау. Куди ж подінеться рідкісні тварини з напіввільним режимом утримання, яка просто розбіжиться на сумісні території? А там їх чекають канали, браконьєри, – сумно розповідав ЗМІ директор біосферного заповідника “Асканія-Нова” Віктор Гавриленко. Тому до заповідника запросили журналістів, що розповіли на всю Україну про велику проблеми, аби дізналися про те, що накоїли народні депутати і оперативно виправили свою помилку.

Для журналістів із 5 областей України керівник заповідника Віктор Гавриленко влаштував пішохідну екскурсію екскурсію.


Неймовірно було бачити на території заповідника павичів, які вільно прогулювались територією.

Є на території Асканії й пам’ятник коханці засновника заповідника.

Під час екскурсії варто бути уважним

Про різноманіття





















Про нетверезого водія патрульним повідомив тернополянин

У Тернополі зацвіли каштани Бріоті