Журналіст Роман Скрипін у Тернополі прочитав лекцію для чайників

Поділитися


Вчора у Тернополі перебувала команда skrypin.ua на чолі з Романом Скрипіним. Відомий журналіст прочитав лекцію “Цифрові медіа України. Погляд за обрій” розкритикувавши означену тему. Мовляв, за обрій зазирнути не можливо.

Послухати журналіста прийшло багато молоді. Модератором зустрічі був автор програми Новости из пальца. Hromadske.Zp Максим Щербина. Вже на початку зустрічі Скрипін зазначив, що готувався до лекції, але його Apple – ноутбук не змогли під’єднати до проектора, тому доводилось “йти по приборах”.

Суть лекції звелось до того, що майбутні медіа є в руках кожного з присутніх у вигляді гаджетів, було б бажання лише займатися наповненням унікальним та якісним контентом.

Від себе хочемо додати, що захід відбувся у рамках фестивалю “Ї”, які спонсорують компанії колишнього регіонала Івана Чайківського – “Тернопільський м’ясокомбінат” та “Агропродсервіс”.

Цей фестиваль має дві сторони “медалі”: з одного боку добре, що зустрічі із знаковими людьми мистецтва, медіа відбуваються у нашому Тернополі. Але з іншого боку, на фоні моральних авторитетів, професіоналів високого гатунку, дисидентів ніби “відбілюються” й скандально відомі підприємства. Зрозуміло, що, Скрипін і його команда зі столиці не в курсі, наприклад, про жахіття у Ланівцях.

Хлопці творять один з найякісніших інформаційних продуктів для українців, які люблять думати, аналізувати. За ефір вони отримують трохи більше 5 тисяч гривень пожертв. Підписано на їхній ютуб-канал 26 тисяч користувачів.За щось же треба жити?..

Нам не відомі суми райдеру приїзду команди skrypin.ua , які пожертвував агрооліхарх Чайківський. Відомо просто, що Іван йде на вибори тому й сипле грішми. Вже й газету створив.

Тернополянам було приємно почути від Романа Скрипіна, що на пропозиції політиків попрацювати під їхнім дахом за винагороду, команда відмовилась принципово.

Тернопільській молоді треба також вміти розділяти “котлети і мухи”.

 

У Тернополі знову не буде два дні води

21 травня в Тернополі відбудуться 5-ті ювілейні наукові пікніки