Аваков лукавить, що більшість українців проти вільного володіння зброєю

Поділитися

Більшість українців проти вільного володіння зброєю. Про це на брифінгу заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, повідомляє прес-служба МВС.

“Соціологія показує, що більшість громадян України проти того, щоб був вільний доступ до такої зброї. Це питання дискусійне. Нацполіція та МВС готові виконати будь-яке рішення парламенту”, — заявив А.Аваков. Правда, яка саме соціологічна кантора робила дослідження – не вказано.

А от відомо, що 16,8% українців згодні та 18,5% скоріше згодні з тим, що громадяни країни мають право захищати власне майно і безпеку у себе вдома, зберігаючи там вогнепальну зброю, якщо вона придбана і зберігається легально під контролем держави. Про це свідчать результати опитування, проведеного Київським міжнародним інститутом соціології у січні 2016 року.

10,5% опитаних згодні з тим, що їхні співгромадяни мають право захищати своє життя і безпеку на вулиці і приховано носити вогнепальну зброю, якщо вона придбана і зберігається легально і під жорстким контролем держави, 13,8% – скоріше згодні з цим.

При наданні права на захист за допомогою легальної вогнепальної зброї 13,8% респондентів придбали б її, 13,3% – швидше придбали б. Опитування проводилося з 3 по 12 січня 2016 року. Було опитано 2040 осіб в 110 населених пунктах по всій Україні, крім АР Крим і непідконтрольних Україні територій Донецької та Луганської областей.

При цьому міністр підкреслив, що закон про легалізацію зброї повинен бути доопрацьований таким чином, щоб вона не потрапила “до рук рук осіб з нестабільною психікою, злочинців, людей із залежностями та психічними розладами”. Словом, традиційно залякував мудрих людей, що їм буде кепсько, коли до рук ідіотів потрапить зброя. Але ж саме для цього створена правоохоронна система, щоб відслідковувати такі речі, працювати на випередження.

Разом з тим, за словами А.Авакова, наразі існує дуже багато перешкод для прийняття закону про вільний обіг короткоствольної вогнепальної зброї. Про які саме конкретно – міністр не сказав. Може й вигадав, щоб мати менше мороки з озброєними українцями, які зможуть постояти за себе а не тільки озброєний нардеп Пашинський…

Як відомо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков нагородив близько 1 тис. 200 осіб зброєю, з них до 100 осіб – це депутати Верховної Ради України.

Лише 30% із 525 нагороджених лицарів ОУН та УПА на Тернопільщині ідентифіковано

У Бережанах впав балкон із чотирма чоловіками