Допоможіть врятувати рідних: перевірена схема заїжджих шахраїв

Поділитися

22 000 гривень віддав обдурений пенсіонер невідомим. З заявою про шахрайство до правоохоронців Тернопільського відділення поліції звернувся житель села Соборне.

Як розповів потерпілий, ввечері, 9 червня, чоловік повертався додому. На одній із вулиць обласного центру біля нього зупинилась іномарка. Незнайомець попрохав пенсіонера підказати дорогу до лікарні. Чоловік люб’язно погодився та навіть сів до автівки, аби провести до медзакладу нових знайомих – подружню пару.

Під час короткої подорожі люди зав’язали розмову. Старенькому розказали нещасну історію про брата, який потрапив до лікарні та якого вони їдуть рятувати аж з Чехії. Аферист попросив жителя краю позичити кошти на операцію, оскільки власні витратити не може. Зазначив, що на кордоні митники переписали номера купюр, з якими вони повинні повертатись додому.

Чоловік повірив незнайомцям та погодився допомогти, але зазначив, що кошти знаходяться вдома, куди вони і відправились. За домовленістю, спочатку чоловік мав передати 3000 гривень, а по приїзду узгодили іншу суму – 22 000 гривень. Натомість нові знайомі залишать йому сумку з цінними речами та коштами.

По приїзду житель краю віддав пройдисвітам свої заощадження, а вони, пообіцявши швидко повернутись з грішми, покинули помешкання так нічого і не залишивши.

Через деякий час потерпілий все ж таки запідозрив, що його обманули та повідомив про подію поліцейським.

Правоохоронці встановлюють осіб причетних до злочину.

Краяни не довіряйте незнайомим людям. Усі шахраї віртуозно вміють маніпулювати психікою людей. Вони завжди ретельно готуються до злочину й наперед продумують усі нюанси. Однак усі хочуть одного – заволодіти вашими грошима чи ювелірними виробами. Тож не вірте невідомим, які пропонують обміняти гроші, прохають позичити їх під заставу цінного майна, чи пропонують вигідно придбати товар. Краще одразу повідомляти про таких людей працівникам поліції! Будьте пильними, просять у відділі комунікації поліції Тернопільської області

 

Чортківський прокурор Кобель хоче отримати землю, щоб узаконити свої хороми

Приємні новини для українців