Редакційна політика “Високого Замку” від Степана Курпіля

Поділитися


5 червня у Львівському прес-клубі відбулося відеоінтерв’ю з керівником ТОВ “Видавничий дім “Високий замок” Степаном Курпілем

57-річний журналіст і юрист-міжнародник Степан Курпіль понад 25-ть років очолює у Львові газетно-видавничий проект “Високий замок”, що розпочався як постросійськомовний офіційний друкований орган демократичної обласної ради і виріс – після роздержавлення – до найбільшого регіонального видавничого дому. Впродовж цього часу Степан Курпіль і переміг відомого зарубіжного медійного інвестора, і майже втратив формальне право власності – через обрання до Верховної Ради. Але не вплив на редакційну політику.

Довідка про Степана Курпіля

Степан Курпіль, керівник ТОВ «Видавничий дім «Високий замок», що видає однойменну газету, а також газети “Маловідома історія: далеке і близьке”, «Добрий господар», «Добре здоров’я» та журнали “Неймовірні історії життя”, «Добра кухня», «Добрі напої», «Життя і жінка», «Вечірня казка», «Левчик». Електронну версію має лише газета “Високий замок”.

Степан Курпіль народився 23 липня 1959 року в селі Пісочна Миколаївського району Львівської області. Закінчив факультет журналістики Львівського національного університету імені Івана Франка у 1981 році. У 2010 році здобув другу вищу освіту на факультеті міжнародного бізнесу і права Львівського національного університету ім. І. Франка за фахом “юрист-міжнародник”.

Робота:
червень-грудень 1981 – старший кореспондент Миколаївської районної газети «Ленінська зоря» (Львівська область);
грудень 1981 – жовтень 1985 – молодший редактор, редактор, старший редактор видавництва «Каменяр»;
жовтень 1985 – червень 1986 — лектор Львівського обкому комсомолу;
червень 1986 – вересень 1991 – завідувач відділу пропаганди, культури, літератури і мистецтва, відповідальний секретар, заступник головного редактора газети «Ленінська молодь» («Молода Галичина»);
жовтень 1991- квітень 2006 – головний редактор газети «Високий замок», головний редактор тижневика «Львівська реклама», голова правління ЗАТ «Видавничий дім «Високий замок».

Обирався депутатом Львівської обласної ради.
У 1998 році 50% ЗАТ «Видавничий дім «Високий замок» придбала норвезька медіа-компанія «Оркла Медіа А.С.», а через одинадцять роківі норвежці вийшли з бізнесу.
Степан Курпіль – член партії ВО «Батьківщина» з березня 2006 року, але сьогодні активної участі в політиці не бере. Секретар Національної спілки журналістів України.
Народний депутат України 5-7-го скликань.
Коли Степан Курпіль був обраний у Верховну Раду, свою частку власності у «Видавничому домі «Високий замок» переоформив на дружину, журналістку Наталію Балюк, яка є головним редактором газети «Високий замок».

Довідка про проект

Понеділкова бесіда зі Степаном Курпілем буде першою з циклу інтерактивних відеоінтерв’ю з власниками і співвласниками ЗМІ зі Львівcької, Івано-Франківської, Тернопільської областей. Кожне з восьми інтерв’ю триватиме одну годину на семи інтернет-ресурсах: канал в YouTube Press Club Lviv – https://www.youtube.com/user/pressclublviv ; портал «Щоденний Львів» – http://dailylviv.com/; сайт Львівського прес-клубу – http://pressclub.lviv.ua/index.php?id=10 ; сторінки у Facebook – https://www.facebook.com/pressclublviv/ і https://www.facebook.com/dailylviv/; у Twitter – https://twitter.com/daily_lviv іhttps://twitter.com/pressclublviv. Під час інтерв’ю відбуватиметься інтерактивний зв’язок (запитання-відповіді) з користувачами соціальних мереж. Інтерв’ю (відео- і текстовий варіанти) та фоторепортажі будуть розіслані у ЗМІ. Проект має на меті зробити ЗМІ Львівcької, Івано-Франківської, Тернопільської областей більш прозорими і посилить медіаграмотність громадян. Він відбувається за підтримки медійного проекту “У-Медіа”, який виконує міжнародна організація “Інтерньюс”.

Як мер Тернополя Надал відбріхувався перед тернополянами

Похований заживо бізнесмен зателефонував брату з домовини