Кавуни розлюбити неможливо, але вміння вибрати правильний кавун вимагає багаторічного вивчення всіх частин цього плоду.
Ось 5 способів вибрати найсолодший кавун, не розрізаючи його:
1. Бочок.
Бочок – це біла пляма на кавуновій шкірці. Вона виникає в тому місці, яке стикається із землею, і на нього припадає найбільш стигла і солодка м’якоть. Чим жовтіша пляма, тим смачніший кавун.
2. Павутинка.
Це коричневий малюнок, який з’являється, коли бджоли запилюють квітку кавуна. Чим більше розгалужена павутинка, тим солодший кавун.
3. Хлопчик чи дівчинка?
У кавунів теж є стать. «Хлопчики» мають більш видовжену форму, а «дівчатка» більш круглі і приземкуваті. Зрозуміло, дівчатка солодші!
4 Розмір.
Змініть свої уявлення про розмір і насолоду. Найбільші кавуни – несолодкі. Вибирайте маленькі.
5. Хвостик.
Судячи по хвостику можна визначити ступінь стиглості кавуна. Якщо хвостик зелений, значить, кавун зірвали занадто рано. А ось сухий хвостик – ознака стиглого плода, повідомляє blyskavka.top