Гроші в кредит – правильний підхід

Поділитися

Багатьом з нас час від часу доводиться користуватися не своїми грошима, займати у друзів, родичів або звертатися в різні фінансові установи. З першими двома варіантами все просто, але обсяги і тимчасові рамки малі. А ось при співпраці з банками кредит може бути значним, та й термін погашення більше, але при цьому важливо врахувати всі деталі.

Сьогодні в кожній розвиненій країні досить багато банків. Вони пропонують велику різноманітність послуг для бізнесу і приватних клієнтів. Наприклад, досить вигідно можна взяти кредит готівкою в Alfa-Bank і дозволити собі більше ніж зазвичай, розплачуючись малими частками. Але в будь-якому випадку слід бути грамотним і розуміти всі процеси кредитування. Потрібно розуміти, що будь-який кредит – це регулярні витрати протягом декількох місяців або навіть років. Також потрібно знати, що діапазон цих виплат при одній і тій же сумі позики, але при використанні різних програм кредитування буде істотно відрізнятися, іноді в рази.

Кредит в банку з повним пакетом документів

Замислюючись про те, де взяти гроші готівкою в кредит, правильно оцініть ситуацію. Вигідна пропозиція буде та, де доведеться менше платити, а не в тій організації, де вимагають менше документів. Якщо банк швидко розглядає вашу заявку, вимагає надати малу кількість документів, враховує не підтверджені доходи, не контролює цільове використання, не вимагає застави або поручителя, то цілком ймовірно, що цей кредит найдорожчий. Річ в тому, що ігноруючи ці пункти, банк збільшує відсоток неповернення своїх коштів. І це, безсумнівно, відбивається у вартості кредиту.

Якщо вам потрібен кредит готівкою в Києві або іншому місті йдіть тільки в банк. Відкидайте варіанти всіх небанківських установ: ломбарди, мікропозики, кредитні спілки та подібні. Хоча в них завжди простіше, в результаті ви переплатите більше. Їх власники, як правило, також користуються послугами банків і надають споживачам їхні гроші, але тільки з урахуванням своїх відсотків. Також не варто користуватися послугами кредитних брокерів. Найчастіше це лише додаткові витрати і мінімальна допомога в досягненні бажаного результату.

Вибирайте відповідну кредитну програму

Під час вибору програми кредитування орієнтуйтесь на свій випадок. У солідних фінансових компаніях, як наприклад Альфа-Банк і інших топових банках, кредитні програми розробляють досвідчені фахівці. Вони пропонують позичальникам найбільш вигідні умови під конкретні умови. Уважно читайте договір. Адже крім суми виплат і термінів погашення важливо дізнатися про комісії, пов’язані з видачею коштів, обслуговуванням кредиту, розміри штрафних санкцій та умови дострокового погашення кредиту. У деяких випадках ці приховані нюанси обійдуться дорожче, ніж процентна ставка. Використовуючи ці знання на практиці, вам вдасться взяти кредит на вигідних для вас умовах і дозволити собі трохи більше, ніж зазвичай.

87% своїх доходів Facebook отримує від реклами на мобільних пристроях

55% українців не відчули змін від реформи децентралізації