Ілон Маск закликав встановити державний контроль за розповсюдженням технологій штучного інтелекту

Поділитися

Засновник SpaceX і Tesla Ілон Маск впевнений, що дослідження у сфері штучного інтелекту необхідно обмежувати. За його словами, необхідно також ввести державний контроль за впровадженням таких технологій. Про це він заявив під час свого виступу перед Національною асоціацією губернаторів США – пише журнал Fortune.

Засновник Tesla зазначив, що має доступ до найпередовіших технологій, пов’язаних з розвитком і впровадженням штучного інтелекту, і те, що він бачить, змушує його думати, що людям насправді варто турбуватися щодо цієї теми.

За його словами, цю сферу необхідно регулювати на державному рівні, а також штучно обмежувати швидкість, з якою такі технології поширюються. «Штучний інтелект – рідкісний випадок, коли необхідно бути проактивними в сфері державного регулювання», – зазначив Маск. За його словами, «просто реагувати» на досягнення в цій галузі недостатньо, тому що одного разу може з’ясуватися, що вже пізно.

Маск підкреслює, що основна небезпека виходить від впровадження технологій штучного інтелекту в інтернеті. «Роботи можуть почати війну, випускаючи фейкові новини та прес-релізи, підробляючи облікові записи електронної пошти та маніпулюючи інформацією», – вважає він.

Як приклад Ілон Маск привів гіпотетичну ситуацію, при якій штучний інтелект може робити інвестиції в оборонну промисловість, а потім поширювати дезінформацію, щоб спровокувати війну. «Перо сильніше меча», – додав він, повідомляє watcher.com.ua

***

Слідкувати за розвитком новини можна на нашій сторінці у Фейсбук  на youtube-каналі та гугл+  Підписатися та стежити за найцікавішими онлайн-трансляціями можна тут

Підписатися на наші новини можна в twitter та instagram 

Не дамо владі перетворити Тернопіль на новий Чорнобиль

Печатки відійшли в історію