Конфлікт інтересів в Тернополі: лобіювання інтересів ПП “Радіо Бонус”

Поділитися
Депутат Тернопільської міської ради Оксана Яциковська

ГО “Антикорупційний штаб”​ надіслала на електронну скриньку тернопільської інтернет-газети “Про все” інформацію про корупційний скандал у Тернопільській міській раді.

Депутатка Тернопільської міської ради пані Яциковська знає, коли треба приходити на вигідні для своїх інтересів засідання ради. Згідно з даними опублікованими громадським рухом «Чесно», Оксана Яциковська входить в топ-10 найбільших прогульників-депутатів Тернопільської міськради у 2016 році. Вона пропустила 27% засідань, але на важливі для себе сесії вона все ж таки ходить. На шостій сесії міської ради пані Яциковська проголосувала за рішення про надання дозволу на укладання договорів земельних сервітутів для низки компаній, включаючи ПП «Радіо Бонус», де вона є директором. Відповідно до чинного законодавства це рішення є неправомірним через наявність реального конфлікту інтересів – суперечності наявних приватних та службових інтересів депутатки міської ради під час прийняття рішення про надання сервітутів підприємству, де вона займає керівну посаду.  За вчинення дій чи прийняття рішення в умовах реального конфлікту інтересів пані Яциковська буде нести адміністративну відповідальність у розмірі від 200 до 400 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

Аби перевірити цю новину, пропонуємо скористатися вам автоматичним аналізатором на сайті  http://interes.shtab.net/ та перевіріти Протокол шостої сесії міської ради (від 03.03.2016 року), зокрема:

Рішення № 7/6/25. Про надання дозволу на укладання договорів земельних сервітутів (ПП «Радіо Бонус» та інші) (рішення прийнято – Яциковська голосувала)

Про повернення до розгляду питання «Про надання дозволу на укладання договорів земельних сервітутів (ПП «Радіо Бонус» та інші)» (рішення прийнято)

З повагою,

Марія Крючок
менеджер з комунікацій
ГО “Антикорупційний штаб”​

Жахлива Тернопільщина крізь призму статистики поліції

Як вбивають парки