6 тисяч гривень втратила старенька мешканка Борщівщини завдяки спритним діям невідомого зловмисника

Поділитися

Ким тільки не прикидалися шахраї, полюючи на заощадження краян. Приходили до помешкань соціальні працівники, робітники водоканалу, електрики та навіть медики. А невідомий чоловік, який завітав 16 серпня на господарство 76-річної жительки села Вільховець, аж ніяк не здався їй злодієм чи шахраєм. Непроханий гість розповів, що з компанією рибалить неподалік села ще з ночі. Запаси у рибалок скінчилися, тож прийшов спитати, чи не продасть жінка якої городини. Господиня погодилася та назбирала чоловіку різних овочів. Він витяг купюру номіналом у 500 гривень. Старенька подалася до хати шукати решту, а за нею подався і покупець. Підгледів, звідки вона витягує гроші, а коли жінка принесла купюри, спитав чи не має часом продати ще й квашенини.
Потерпіла залишила незнайомця самого біля будинку та подалася у погріб за квашеними огірками. Цього часу злодію вистачило, аби витягти з дивану в кімнаті усі гроші, а тоді ще й подякувавши, спокійно піти з подвір’я.
Пропажу пенсіонерка виявила майже одразу, зателефонувала онуку. Однак хитрого злодія наздогнати вже не вдалося, той зник. Потерпіла зателефонувала в поліцію.
Вкотре застерігаємо усіх краян: не вірте незнайомцям! Невідомих не слід впускати до помешкання, а тим більше показувати сховки з грошима.
Остерігайтесь усіх чужинців, що стукають у двері під приводом продати чи купити товар, не вірте у страшні історії про родинні закляття, ні в якому разі не погоджуйтесь знімати чари на готівці чи ювелірних прикрасах. Вас вміло введуть в оману та обкрадуть. Найдієвіший спосіб не потрапити у подібні халепи – проганяти з господарства усіляких прохачів та продавців, навіть не вступаючи з ними у розмову.

А про їх перебування у вашому населеному пункті негайно повідомляйте правоохоронцям. Ваша пильність, може завадити крадіжці та іншим злодіянням!

Патрульні затримали сина, який побив матір

Куди нам до заступника голови райдержадміністрації?