На голову Тернопільської облдержадміністрації Степана Барну подають до суду за наклеп

Поділитися


Під час сьогоднішньої сесії Тернопільської облради громадський активіст Андрій Об’єщик повідомив, що має намір подати до суду на керівника Тернопільської облдержадміністрації Степана Барну за наклеп. Йдеться про ситуацію, коли громадські активісти спілкувались з прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом після “поховання термоса”, почали надавати критичну інформацію про бездіяльність місцевої влади, хотіли розповісти про розкрадання коштів при ремонті обєктів, порушені десятки кримінальних справ.

Натомість, Степан Барна швидко перебив активіста Андрія Об’єщика,  сказав, що не потрібно займатися рекетом. Керівник уряду, зачувши такі слова швидко втратив інтерес до розмови, обернувся і поїхав на своєму авто.

Сьогодні громадські активісти мали розмову з керівником облдержадміністрації. Просили надати конкретні факти рекетирства. Керівник ОДА не назвав нічого. Не дивно, що активісти відмовились потиснути простягнуту руку Степана Барни.

Більше того, активісти звернулись до керівників правоохоронних органів надати інформацію про такі порошення закону.

Аналогічна справа у суді зараз розглядається між активістами та начальником управління капітального будівництва Кузяком. Чиновник заявив у ЗМІ, що Об’єщик гроші. Згодом правоохоронці встановили, що навіть розмови  між ними не було. Рано чи пізно бюрократ буде притягнутий до відповідальності.

Як буде розвиватися справа зі Степаном Барною – ми інформуватимемо у наступних новинах. Наразі Степан Барна відмовився коментувати цю ситуацію, посилаючись на зайнятість під час сесії облради.

***

Слідкувати за розвитком новини можна на нашій сторінці у Фейсбук  на youtube-каналі та гугл+  Підписатися та стежити за найцікавішими онлайн-трансляціями можна тут

Підписатися на наші новини можна в twitter та instagram 

Журналісти збирають кошти для лікування Олеся Терещенка

Київське “Динамо” вилетіло з Ліги чемпіонів в цьому сезоні