Поліція сказала своє слово про тернопільське “кіно” під міською радою

Поділитися

Під час блокування сесії міської ради Тернополя 24 квітня 2017 року до Тернопільського відділу поліції надійшла групова заява від тернопільських депутатів про вчинення кримінального правопорушення. За даним зверненням слідчим підрозділом Тернопільського ВП розпочато кримінальне провадження за статтею 351 ККУ – перешкоджання діяльності народного депутата України та депутата місцевої ради. В рамках цього провадження працівники поліції розслідували й обставини нанесення тілесних ушкоджень двом учасникам конфлікту згідно статті 296 ККУ. Обидва факти правопорушень були об’єднані в одне кримінальне провадження.
Слідчими ТМВ та місцевої прокуратури, після об’єктивного розслідування, а саме –перегляду відеозйомки, рапортів, допиту свідків та потерпілих, ознак кримінального правопорушення не виявлено. Окрім того потерпілі особи, яким нанесено тілесні ушкодження, відмовилися від приватного обвинувачення і претензій до кривдників не мали. У зв’язку з відсутністю складу злочину справи закрито, одночасно виділено матеріали для притягнення окремих осіб до адмінвідповідальності згідно статті 173 КУпАП за застосування у натовпі перцевого балончика, димових шашок та дрібного хуліганства.
2 червня після чергового протистояння під стінами міськради за фактом погрози або насильства щодо працівника правоохоронного органу відкрито кримінальне провадження згідно статті 345 ККУ. Дане провадження закрите за відсутності складу злочину.
28 липня 2017 року відкрите кримінальне провадження згідно частини 2 статті 296 ККУ (хуліганство вчинене групою осіб) за фактом неправомірних дій під міською радою. Досудове розслідування по даній справі триває, одночасно прийнято рішення щодо виділення матеріалів для притягнення до адміністративної відповідальності двох депутатів обласної ради, одного депутата міської ради та одного з громадських діячів міста Тернополя. Проводиться експертиза щодо синьої речовини, якою кидалися у натовп.
Також матеріали по неправомірних діях ще одного порушника громадського порядку під стінами міської ради – хмельницького депутата направлено до міста Хмельницький.
Ще двох учасників конфлікту наразі не притягнено до адміністративної відповідальності, у зв’язку з їх перебуванням поза межами Тернополя.
18 серпня згідно колективного звернення депутатів працівники поліції ТМВ відкрили кримінальне провадження згідно статті 351 ККУ (перешкоджання діяльності депутата міської ради). Досудове розслідування триває.

Батьки просять депутатів, чиновників, міністрів та Порошенка з не приходити до школи 1 вересня

Завтра на Тернопільшині похолодання