Завтра у тернопільському прес-клубі “замочать” Надала

Поділитися

У Тернополі міська рада на чолі з Сергієм Надалом так докерувалась, що поважні люди просять не згадувати прізвища мера в товаристві. Завтра посадник Тернополя буде розповідати байки про свою відкриту роботу. Про це повідомляє сайт Тернопільського прес-клубу.

Чи відповідає відкритість інформації терміну “відкриті дані”? Що ж таке Open Data та яку користь може принести місту їх впровадження? Як ефективно управляти комунальним майном? Щоб відповісти на ці запитання, Центр громадського контролю “ДІЙ!” у Тернополі запрошує журналістів, представників влади та громадськості до участі в круглому столі на тему: “Прозорість влади: новітні рішення на основі відкритих даних”. Захід відбудеться 8 серпня об 11:00 год. в приміщенні “Тернопільського прес-клубу” за адресою вул. Качали, 3.

Закон України “Про доступ до публічної інформації” та постанова Кабінету Міністрів України №835 визначає вимоги та формат відкритих даних. Проте, не всі міста їх виконують. Учасники круглого столу дискутуватимуть про те, як зробити інформацію про комунальне майно доступною не лише для жителів, але й потенційних інвесторів.

Учасники обговорення:

Катерина Цибенко – менеджерка проектів у Transparency International Ukraine;
Сергій Надал – міський голова Тернополя;
Руслан Савчишин – засновник групи компаній MagneticOne;
Катерина Бігняк – директорка MagneticOne Municipal Technologies;
Юлія Решітько – менеджерка з комунікації Мережі центрів громадського контролю “ДІЙ!”, тренерка з Open Data (ГО Центр UA);
Олександр Дмітрієв – координатор проекту Мережі центрів громадського контролю “ДІЙ!” (ГО Центр UA);
Василь Томчишин – координатор Центру громадського контролю “ДІЙ!” в Тернополі (ГО «Центр громадського моніторингу та аналітики»).

У Тернополі не можливо пройти навіть в центрі міста на головному пішохідному переході

Чортків пішов під воду