Конвеєр нищення природи у Тернополі вражає

Поділитися

Я писав що будівельники, яки ремонтують подвір’я будинків №1 і 5 по вул.. Лесі Українки зіткнулися із морально – будівельною проблемою. Тротуар вперся у два великих 40 річних дерева. Як у цивілізованому світі тротуар мав би оминути дерева, так їх можна було зберегти. Так саме повздовж будинку першому пряма лінія автостоянки та тротуару зіткнулася з двома 50 річними деревами. ЇХ так саме можна було зберегти, відступити у тому місці на 70 сантиметрів. У Обі двох випадків перемогла бруківочна свідомість. Дерева не вагаючись знесли.
В цілому на цих подвір’ях вже знищили до 20 дерев, до 150 метрів квадратних газонів. Заточили будинки у мертве бруківочне коло. Зелена територія подвір’я перетвориться у автостоянку загального користування з усіма наслідками – збільшення пилу у повітрі, зменшення кисню, збільшення шуму, збільшення вихлопних газів автомобілів. Фактично територія гаражного кооперативу. Для людей, яки мають сецевосудинні захворювання, дітей це буде мати погані наслідки.
В цілому по місту таким чином нищаться сотні дерев, забираються великі площі газонів.
При прийняті рішення щодо видалення зелених насаджень має домінувати екологічний підхід а не думка окремих мешканців, яки не усвідомлюють наслідків такого благоустрою.
На таки ремонти ідуть мільйони бюджетних коштів. З точки зору здорового глузду таки витрати мають розраховуватись на десятки років. На запит до Тернопільської міської ради щодо гарантійного терміну виконаних робіт заступник тернопільського міського голови п. Стемковський надав відповідь що гарантійний термін виконаних робіт складає 5 років? Десятки мільйонів на п’ять років!!!.
І ще питання. До кожного будинку підходять усі комунікації – вода, каналізація, тепломережі, яким більше 40 років. Їх постійно ремонтують. Логічно що перед ремонтом подвір попередньо слід капітально відремонтувати мережі, що би потім не нищити проведену роботу. Того не робиться. Проекти взагалі не враховують екологічну складову. У проектах не зазначене скільки дерев, кущів газонів буде видалене. Не передбачається висадка нових насаджень після ремонту. Це має бути складовою частиною проекту, екологічна служба міської ради від того процесу повністю вилучена. Тому наслідками такого благоустрою є погіршення умов життя тернополян. Запитання до п. Надала та П. Стемковського – у який цивілізації Ви бачили таке відношення до природи та людей – у Китаї, Японії, Європі, Луцьку. Сподіваємось що ви зреагуєте на зауваження та змінити підхід до проведення капітального ремонту прибудинкових територій на користь людей та дасте доручення висадити дерева на зміну знесених.

Голова Громадської організації «ЕКОАЛЬЯНС» О.Філь

5.09.2017р

Збірна України програла ісландцям 2-0

Під “білим домом” пікетують незадоволені автомобілісти