Кременецькому краєзнавчому музею 80 років

Поділитися

20 вересня 2017 року з нагоди відзначення 80-річчя з дня заснування Кременецького краєзнавчого музею, у м.Кременець відбувся культурно-просвітницький захід.
Керівник “Обласного інформаційного туристичного краєзнавчого центру Тернопільської обласної ради Володимир Демчишин, передав привітання від голови обласної ради Віктора Овчарука, за високий професіоналізм, за натхненну працю, цікавих пошуків працівникам музею, здоров’я, щастя, достатку, віри у благополуччя і в світле майбутнє держави. Від комунального підприємства обласної ради Володимир Демчишин передав у фонд музею енциклопедичне видання “Тернопільщина. Історія міст і сіл” у 3-х томах.
Захід відбувся за участі очільника Кременця, міського голови Олексія Ковальчука, який зазначив : “Хто не знає історії, той не має майбутнього”, Ваша діяльність важлива для суспільства, де Ви допомагаєте відновленню історичної правди, а сумлінною працею та творчою енергією завойовуєте авторитет музею, миру Вам і здоров’я, втілення гарних проектів і підтримки від влади.
Вітальні слова звучали від начальника відділу культури і туризму Кременецької міської ради Ганни Бобровської, депутатів міської ради, представників інтелігенції міста, музейних працівників, працівників бібліотек, гостей із Луцька, Дубно та Мюнхена. Регіональний координатор мандрівного фестивалю документального кіно DocudaysUa – Володимир Ханас передав для фонду музею документальні матеріали.
Відкрив захід директор Кременецького краєзнавчого музею Андрій Левчук, який розповів присутнім про історію музею, його сьогодення та перспективи. Згодом пройшла церемонія відкриття статуї Кременецької Мадонни.
Гостям була запропонована екскурсія містом та Кременецький замок на горі Бона. А директор Кременецького медичного училища імені Арсена Річинського, Академік академії економічної кібернетики України, кандидат медичних наук, депутат тернопільської обласної ради І скликання Петро Мазур, провів екскурсію з експозицією музею.
Відбулася неординарна подія, а саме: На горі Бона відбулося підписання меморандуму щодо розвитку туристичної та краєзнавчої галузі області між Кременецьким краєзнавчим музеєм та КП ТОР “Обласним інформаційним туристичним краєзнавчим центром” обласної ради.
Інформаційну підтримку заходу здійснювала ГО “Перша Медійна Група”.

Володимир Демчишин

Тернопіль – місто з найчистішим повітрям

Як у феї манікюру зламався ніготь, або Чому варто робити добро