Нові скандальні факти про голову Зборівської райдержадміністрації Ігоря Яворського шокують громадськість

Поділитися
Михайло Бігус

Добро ранку!

Насамперед хочу щиро подякувати усім, хто став на мою підтримку. Ваші добрі слова, численні дзвінки та конкретні дії пришвидшать настання справедливості.
Але хочу продовжити вчорашню тему, бо ще не всі факти тиску на мене виклав, про дещо дізнався лише вчора.
Як я вже писав, з 21.08 по 30.08 перебував на лікарняному, бо справді захворів. Проте в понеділок, як тільки-но я пішов на поліклініку та відкрив лікарняний, Яворський одразу туди подзвонив з претензіями, чому це мені відкрили лікарняний, бо, на його думку, я здоровий. Проте, дякувати Богу, лікарі не піддалися на його тиск. Але вчора я дізнався, що Яворський направив лист на Фонд соціального страхування, щоб перевірити законність видачі мого лікарняного листа.
Тому я ЗВЕРТАЮСЯ ОФІЦІЙНО до Фонду соціального страхування та Департаменту охорони здоров’я Тернопільської обласної державної адміністрації з проханням перевірити законність усіх лікарняних голови Зборівської районної державної адміністрації Яворського Ігора Богдановича за останній рік. Цього вимагаю, бо практично усі лікарняні, відкриті Яворському в Зборові, відкривалися за його телефонним дзвінком, до лікаря на прийом він не приходив. Це стверджую, оскільки декілька раз він особисто просив мене це зробити, особливо після знаменитих Кременецьких подій жовтня минулого року (зараз маю таку дяку за ту поміч).
Також Яворським дано доручення скликати дисциплінарну комісію вже цієї п’ятниці. Для цього декілька членів комісії навіть відкликають з відпустки. Члени комісії жаліються, що Яворський вимагає від них винести рішення дати мені догану. На моє зауваження, що ви ж бачите, що це несправедливо, мені відповіли: «А що ми можемо зробити? Якщо навіть твій друг та однокурсник Барна тебе не захищає від нього, то що потім він зробить з нами?»
А тепер про вибори. До речі, це також оцінюю, як спосіб тиску на мене.
Я член партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність», очолював Зборівську районну організацію з 2015 по 2016 рік, до вступу в дію нового Закону України «Про державну службу», коли склав повноваження голови. І на виборах до Зборівської об’єднаної територіальної громади планував балотуватись в депутати громади. Я активно працював над питанням децентралізації, бо вважаю це дуже потрібним і актуальним. Їздив по селах, брав участь у зборах, доводив переваги громад. І в тому, що Зборівська громада утворена, є і моя невелика частка. Тому закономірно, що я хочу стати депутатом громади, щоб її розбудовувати.
Проте Яворський почав і в цьому усіляко перешкоджати.
Нижче наведена фотокопія розпорядження Зборівського військового комісаріату, яким персонально мені було виписано повістку на участь у військових зборах з 28 серпня цього року. Хтось повірить, що воєнком це міг зробити з власної ініціативи, без погодження? На військкоматі добре знають (відповідно до даних обліку), що я непридатний у мирний час, оскільки переніс важку операцію (хвороба Крона, мене врятувала тільки оперативність зборівських лікарів). За інформацією, яку мені повідомили, таку вказівку дав І. Яворський. Вважаю, що це було зроблено з метою продовжити на мене моральний тиск, а також з метою недопущення мене до участі у виборах до Зборівської громади, які відбудуться 29 жовтня 2017 року. Бо збори триватимуть до кінця вересня, і приїхавши з них, я б уже ніде не зміг висунутись в кандидати.
На нараді в Барни, яка відбулася минулого четверга, обговорювалися питання виборів. На цій нараді Яворський наполягав, що я непрохідний кандидат, що на вибори мене пускати не можна, а також, як мені сказали, добився в Степана Степановича згоди, що без погодження з боку голови РДА його заступники не мають права брати участі у виборах. Інакше – звільнення. Зрозуміло, що такої згоди він ніколи би не дав. Напевно побачивши, що з боку Степана Барни щодо мене захисту немає, з понеділка (в п’ятницю було 1 вересня) він почав активний пресинг.
Я понеділок, вівторок і середу писав до Степана (бо він в Польщі), просив захисту, але він мовчав. Я не розумію це, друже, з яким разом вчилися, та 4 роки жили в одній кімнаті. Не розуміють цього і всі наші однокурсники, які вчора до мене дзвонили та писали.
Конфлікт публічним став вчора, бо я більше терпіти не міг. Проте про нього знали вже давно і деякі політичні сили казали, вони тебе на вибори не пустять, кидай все та ходи від нас.
Незважаючи на те, чим все скінчиться, на вибори до громади я піду, балотуватися в депутати буду. Бо маю щирих друзів, які прийшли мені на допомогу. Я двічі, в 2002 та 2006 роках обирався депутатом районної ради, люди мене знають. Чи довіряють – побачимо.
Також хочу сказати, що протягом останнього місяця до мене підходили багато людей, які називали мені факти зловживання владою з боку Яворського. Ще раз звертаюся до Вас – пишіть про це в офіційних зверненнях, публікуйте їх. Зараз є шанс довести справедливість.
Крім того повідомляю, що у вівторок офіційна скарга на протиправні дії Яворського рекомендованим листом була направлена мною на ім’я голови Тернопільської обласної державної адміністрації.

Михайло Бігус

Патрульні запобігли самогубству 32-річної жінки

84 тисячі гривень для піару паскуди, яка навіть не хоче проводити прийом громадян для тернополян