У Бельгії сталася аварія на атомній електростанції?

Поділитися

Професор, завідувач кафедри харчової біотехнології і хімії у Тернопільському національному технічному університеті імені Івана Пулюя Олег Покотило повідомляє у соцмережі :”Аварія на реакторі в Бельгії таки відбулася. Ситуацію замовчують (((. Радіоактивна хмара пройшла Німеччину і тепер проливається дощами в Польщі. Перебуваю зараз у Варшаві, де люди від ранку телефонують один одному про небезпеку. Рекомендації: не попадати під дощ, менше бути на вулиці, обовязково (!) вживати йод, але органічний (морська капуста, грецькі горіхи або “Йодіс-К” по 5 мл на добу). За можливості перевіряти дозиметром воду і харчові продукти. Попадання радіоактивного йоду в щитовидку призводить в 99% до онкології. Бережіть себе і тих кого любите”.

***
Влада німецького міста Ахен, розташованого на кордоні з Бельгією, готується видавати місцевим жителям таблетки з йодом у разі аварії на бельгійській атомній електростанції Тіанж. Про це повідомляє “ЛІГАБізнеІнформ” із посиланням на The Associated Press.

Місцеві чиновники отримали дозвіл від уряду землі Північний Рейн-Вестфалія розподілити таблетки як заходи запобігання раку щитовидної залози на випадок радіоактивного забруднення в разі аварії на АЕС, яка розташована менш ніж за 70 км.

Від 1 вересня і до 15 листопада люди, молодші 46 років, можуть подати онлайн-заявку на отримання купона на таблетки з йодом, які вони можуть безкоштовно придбати в аптеках.

Причину смерті немовляти, знайденого на сміттєзвалищі в Малашівцях, допоки встановити не вдалося

Патрульні запобігли спробі самогубства