У Тернополі відбудуться громадські слухання, які вперше ініціювала громада файного міста

Поділитися

24 вересня о 18.30 у приміщенні обласної філармонії відбудуться перші в історії міста з часів Незалежності громадські слухання, що були ініційовані самою громадою. Тема слухань – заборона функціонування в місті котелень на торфі. Ініціативна група, до складу якої входили і представники ДемАльянс Тернопіль, УКРОП Тернопільщина, Національний Корпус | Тернопіль, ГО “Громадський Спротив Корупції” та інших організацій, здійснила усі необхідні процедурні кроки, аби ці слухання таки відбулися, попри спротив міської влади.

Ми завжди послідовно відстоювали і відстоюємо право громади самостійно вирішувати важливі для міста питання, оскільки місцева влада вперто ігнорує запити тернополян, не цікавиться їх думкою, а подекуди приймає відверто корупційні рішення, що прямо суперечать законам України та волі громади. Напівкримінальне угруповання в міській владі у складі двох-трьох десятків чиновників та депутатів уже близько шести років грабує місто, використовує надані їм громадою повноваження виключно у власних інтересах, перетворивши Тернопіль по суті на «дійну корову» для себе.

Але громада вже не буде просто спостерігати за цими злочинними діями. Ми бачимо, як до багатьох людей в місті потихеньку приходить усвідомлення того безладу, до якого довели місто ті, хто на хвилі піднесення національної свідомості вчасно натягнули вишиванки та заскочили у владу, по факту обдуривши виборців. І ми будемо доводити до якомога ширшого кола тернополян цю правду, якою гіркою вона б не була.

Ми запрошуємо усіх небайдужих тернополян відвідати громадські слухання 24 вересня, оскільки ми поділяємо занепокоєння громади посяганнями на найголовніше, що є у людей – їхнє здоров’я та здоров’я їхніх дітей. Владі вже мало просто дерибанити майно, землю та гроші громади, вони вирішили підзаробити на здоров’ї тернополян, переобладнавши 7 котелень у місті на опалення торфом, викиди від спалення якого є надзвичайно шкідливими і небезпечними. Без діалогу з громадою, без державної екологічної експертизи.

Тому ми закликаємо – прийдіть і сформуйте волю громади у цьому питанні. Інакше потім доведеться працювати на аптеку і лікарні. Саме від вас сьогодні залежить, якою буде екологічна ситуація в Тернополі на найближчих 10 років.

Громада Тернополя нарешті має сказати своє слово!

ДемАльянс Тернопіль

Порушення правил обгону стало причиною ДТП

У Тернополі “Українське товариство мисливців та рибалок” займається браконьєрством?