Кримінальна ситуація на Тернопільщині: хабарництво, наркотрафік, підроблений диплом депутата та війна на дорогах

Поділитися


Сьогодні начальник головного управління Національної поліції в Тернопільській області  Олександр Богомол поспілкувався з місцевими журналістами. Окрім традиційних “підсумків за 9 місяців”, пан полковник поділився інформацією щодо найрезонансніших кримінальних подій, які сталися в нашій області.

Звичайно, говорили про розслідування найрезонанснішого вбивства – у Вишнівці, про хабарників-податківців на Збаражчині, про плантації маріхуани також зі Збаражчини, яка йшла на експорт.

Щодо розслідування “снігового колапсу” – то кому завдано збитків – нібито не виявлено. Тому притягувати не має нібито за що… Розслідується справа по так званих “надалівських ремонтах з бруківкою”.

У справі вбивства Ващенка йшлося про 30 осіб, яких підозрювали. Справа вже розглядається в суді.

Щодо скандальної справи з фальшивим диплом кандидата фізико-математичних наук Марії Баб’юк, то фактично вже стало зрозуміло – депутатка, яка працює директором Галицького коледжу ім. В’ячеслава Чорновола, завдала збитків освітньому закладу на 100 тисяч гривень, “малюючи” собі доплати до зарплати за липову наукову ступінь

Складна ситуація залишається на дорогах області. За цей рік вже загинуло 46 людей у ДТП. 36 водії втекли з місця аварії.

Щодо призовника, якого нібито викинули з тернопільського військомату, то проаналізувавши зібрані матеріали, керівник поліції схиляється до версії, що хлопець таки сам вистрибнув.

Розслідування у справі вбивства колишнього голови Тернопільської облради Анатолія Жукінського зайшло поки в глухий кут. Так само ще по трьох розбійних нападах. Із 17 таких розбоїв 13 розкриті.

Щодо афери Хелікс, то зараз до правоохоронців почали масово поступати нові заяви від постраждалих. В середньому люди вкладали до 2 тисяч доларів. Але були такі, що й 20 і 30 тисяч доларів. Є постраждалі з багатьох краї Європи та СНД. де працюють наші заробітчани. Зараз вже понад пів тисячі заяв.

Найбільшою аферою залишається видурювання грошей пройдисвітами у клієнтів Ощадбанку. Щодня реєструють нові випадки. Поліція просить не повідомляти невідомим банківські реквізити. Також не варто в оголошення вказувати телефон, до якої прикріплена банківська картка, на яку потенційний покупець мав би перераховувати кошти.

Не можуть довести до кінця поліцейські й боротьбу з МАФами. Їх має демонтувати виконавчий комітет міської ради. А лише в Тернополі оренда одного такого кіоска вартує 5 тисяч умовних одиниць. ось і чиновники не квапляться виконувати свою роботу…

П’яна дівчина заїхала в стовп

Допоможіть встановити особи зловмисників