Пляцок снікерс без випічки – це простий, швидкий у приготуванні, ну і дуже смачний пляцок. Весь процес приготування полягає у приготуванні крему та перемащуванні печива. Готувати такий пляцок варто ввечері, у переддень свята, щоб він добре просочився в холодильнику.
Найкраще використовувати згущене молоко зварене в домашніх умовах – банку згущеного молока ставимо в каструлю, наливаємо води так, щоб банка була покрита водою, варимо 2 години (якщо вода википає, доливаємо!).
-
- Для крему:
- Молоко – 1 л
- Борошно – 1 склянка
- Крохмаль – 1 ст.л.
- Ванільний пудинг – 1 упаковка
- Яйце – 1 штука
- Цукор – ½ склянки
- Ванільний цукор – 20 г
- Масло – 220 г
-
- Додатково:
- Згущене молоко варене – 1 банка (найкраще варене в домашніх умовах)
- Печиво світле – 180 г
- Печиво шоколадне – 180 г
- Арахіс сирий (або волоські горіхи) – 1 склянка
Дві з половиною склянки молока ставимо на вогонь, додаємо масло, доводимо до кипіння.
До решти молока додаємо борошно, крохмаль, пудинг, цукор та ванільний цукор, яйце, все добре вимішати до однорідної маси, щоб не було грудочок.
Тонкою цівкою вливаємо борошняну суміш в кипляче молоко та постійно збиваємо міксером (з вогню не знімаємо). Далі вварюємо до загустіння постійно помішуючи ложкою. Від початку закипання, варимо ще хвилину.
Знімаємо крем з вогню, залишаємо, щоб злегка охолов (суміш має бути терпимо гарячою). Ділимо крем на 3 частини.
Форму (20х30) застеляємо пергаментом, викладаємо на дно шар шоколадного печива, змащуємо третиною гарячого крему, накриваємо крем світлим печивом, змащуємо другою третиною крему, накриваємо шоколадним печивом, змащуємо рештою крему, накриваємо світлим печивом.
Арахіс підсмажуємо на сухій сковороді (якщо є потреба знімаємо коричневу шкірку), січемо на не дуже дрібні шматки.
Згущене молоко ще теплим (тепле буде краще маститися) розмащуємо по верхньому шару печива.
Згущене молоко зверху посипаємо арахісом.
Ставимо пляцок в холодильник на 6-8 годин.
Смачного!