Що не так з вимогами протестувальників під Верховною Радою?

Поділитися

Відразу напишу, щоб не було нерозуміння, що я аж геть не противник протестів проти нинішньої влади, а якраз навпаки, вважаю, що нинішня влада веде Україну до катастрофи(та , власне, катастрофа вже є-ми найбідніші і найкорумпованіша країна в Європі, з цинічною і ненажерливою владою).
Окрім того, я вважаю, що краще робити помилки, аніж не робити нічого.
Тому протести під Верховною Радою я підтримую.
Та що ж не так з вимогами протестувальників?
Біда в тому, що виконання вимог, які висунули протестувальники жодним чином не змінить ситуацію в Україні. Жодним. Влада продовжуватиме збагачуватися, а народ і далі жебракуватиме. Україна і далі сповзати ми у ментальний “рускій мір”(контроль медіа, маргіналізація опозиції, монополізація економіки і влади).
Подумайте самі. Які вимоги висунули протестувальники? 1. Антикорупційний суд. 2. Зняття недоторканості з депутатів. 3.Новий закон про вибори.
Постояли тиждень-другий і народили ще одну вимогу: 4.закон про імпічмент Президента.
І що? Та нічого, навіть у разі тотального прийняття всіх цих 4 законів.
Узурпація влади в Україні відбулася не на рівні Вкрховної Ради. Верховна Рада-це нині не влада, це зграя кроликів, які б’ють в барабани за командою з Адміністрації Президента. Буде команда-та вони на тих барабанах своїми чи чужими картками симфонію забабахають, а не те, що марш. А не буде вказівки-самі вони геть в політичному плані імпотентні не самостійні.
Чи заважатимуть ці 4 вимоги монополізації влади Порошенка? Ні, не заважатимуть.
1.Антикорупційний суд, як і всі суди під Порошенком (і безліч “антикорупційних” структур) неформально узгоджуватимуть діяльність з АП. (Всякі НАБУ, ГПУ, Печерські суди Вам у приклад).
2. Недоторканість депутатів-тема популярна в народі. Але жодним чином не впливає на зловживання. Он, у міністрів нема недоторканості, і що? Та нічого. Покращення депутатського корпусу від цього не відбудеться. Переконаєтеся згодом.
3. Закон про вибори? Ви думаєте, він буде краще? А чому не гірше? Прийматиме то його ВР, абсолютно підконтрольна Президентові. Назвуть Вам “відкриті списки”, і дадуть повну мажоритарку. От тоді і почухаєте потилицю:а де ж і коли нас надурили ? Та буде пізно. Вже не кажу про тезу “контрольованої опозиції”-спочатку типу “справедливий закон” про вибори, і лише потім самі вибори. Теза облудна за своєю суттю, і зрештою функцію поховання дострокових виборів вона вже виконала.
4. Навіть “страшний” закон про імпічмент може бути прописаний так, що Президентові він в житті не загрожуватиме. Виписали ж ці депутати закон про люстрацію так, що під нього не потрапив міністр уряду Януковича Порошенко(!).
Тому і перехоплює ініціативу Порошенко, і каже, що і він проти недоторканості нардепів, та і про Антикорупційний суд трохи не з дитинства мріяв. Почекайте, Ви ще дочекаєтеся закон про “відкриті списки” від БПП.
А опозиція і тоді навряд усвідомить, що через агентуру СБУ в керівництві партій і громадських організацій насправді підіграє владі.
То чого ж боїться Порошенко , і яке гасло слід було висувати?
Єдина необхідна вимога-дострокові перевибори Президента.
Скажете, людей було б менше на протесті? Можливо. Хоча згідно соціології понад 50 % українців підтримує дострокові вибори Президента.
Скажете, що підконтрольна Порошенкові Верховна Рада не задовольнила цієї вимоги?
Так, не задовольнила б. Але суспільство і опозиція почали б мислити в правильному напрямку. Відсіялися б “контрольована опозиція”, яка лише імітує боротьбу, почався пошук спільних оптимальних кандидатів, почався б пошук алгоритмів співпраці і боротьби з адмінресурсом і фальсифікаціями на виборах.
А так, коли прийде час президентських виборів знову все це не встигатимуть. Що лише потрібно Порошенкові і його клептократичному режиму.
От як багато залежить від правильних гасел і вимог.

Олександр Доній

Як бучацька поліція боїться крутих нетверезих водіїв

Мер Тернополя зганьбився: відкрив транспортне кільце у Польщі з двома помилками у назві Тернополя