З полону в терористів ДНР та ЛНР повернуться українські солдати

Поділитися

Напевно, в найближчі дні багато з наших друзів повернуться додому. Давайте не забудемо декілька речей. Головне. Параметри обміну неважливі. Насправді неважливо, що ми можемо передати росіянам близько 300 сепаратистів в обмін на 74 наших побратимів. Неважливо, тому що ми цінуємо життя своїх. Ми готові віддати за життя своїх навіть більше. Це відрізняє нас від варварів.

Але давайте пам’ятати, що саме згадані в повідомленні внизу люди – путин, медведчук, медведев, партіарх кирило, плотницький, захарченко – всі 3 роки поки наші побратими сиділи в полоні їх долею не опікувалися. Саме ці люди не зробили добро тоді, коди могли це зробити. Замість того вони творили зло.

Поки наших друзів водили “парадом” по Донецьку, поки їх робили інвалидами “на подвалах”, поки вони не доживали до цього дня – путин та ко їли, пили, посміхалися та вбивали нас. Три роки катування були заради того, щоб долю наших братів виришіли просто так – під камери, театрально, фальшиво, ганебно.

Ані зрозуміти, ані вибачити це неможливо.

Чому це стало саме зараз? Весною у путіна будуть перевибори. Є вікно можливостей, коли він захоче мінімізувати ризики на налагодити відносини з Заходом. Минулого разу щось таке ми бачили в 2013 р. напередодні Олімпіади, коли путин звільнив Михайла Ходорковського, а після Олімпіади пішов на нас війною. Саме це він робить зараз – створює собі образ миротворця, щоб підігріти інтерес до себе в росії, та перекинути м’яч в перемовинах по Донбасу на поле пана Волкера, динамика якого, звичайно, нікому в кремлі не подобається. Там, нагадаю, зараз йде батл за проект резолюції ООН по Донбасу.

3)В мене нема ілюзій в відношенні всього путинського кордебалету. А особисто п.Гундяєву хочеться в цей момент нагадати:

«Будьте обережні: не виставляйте своєї праведності напоказ, бажаючи привернути увагу людей, інакше не отримаєте нагороди від небесного Батька» (Матвія 6:1).

А в загалі, горіти їм всім в Геєні вогняній.

“Президент России Владимир Путин по телефону обсудил с руководителями Луганской и Донецкой народных республик Александром Захарченко и Игорем Плотницким инициативу лидера общественного движения “Украинский выбор – право народа” Виктора Медведчука об обмене пленными между Украиной, ДНР и ЛНР. Как сообщил пресс-секретарь главы российского государства Дмитрий Песков, руководители республик Донбасса в целом поддержали инициативу. “После обращения ранее сегодня Виктора Медведчука и с учетом поддержки этой инициативы патриархом Московским и всея Руси Кириллом Владимир Путин вечером переговорил по телефону с руководителями ДНР и ЛНР Захарченко и Плотницким”, – сказал Песков. “Путин сообщил собеседникам, что он поддержал предложение Медведчука о масштабном обмене удерживаемыми с обеих сторон лицами”, – добавил он. “Захарченко и Плотницкий в целом поддержали эту инициативу”, – сообщил Песков. В среду Путин вместе с премьер-министром Дмитрием Медведевым и патриархом Кириллом осматривали Воскресенский Ново-Иерусалимский монастырь в Истре. Встреча с Медведчуком прошла там же.

Konstantin Batozsky

БарнаTV шукає менеджера та продюсера із зарплатою до 32 тисяч гривень

У Тернополі не має системної роботи у житлово-комунальній сфері