Запис української шахістки Анни Музичук у Facebook став найпопулярнішим постом року

Поділитися

Всього за 4 дні пост української шахістки про бойкот чемпіонату з шахів у Саудівській Аравії набрав понад 100 тис лайків, 13 тис коментарів та майже 50 тис поширень.

Станом на 30 грудня лайкнули пост уже 156 тисяч читачів, прокоментувало уже понад 20 тисяч користувачів та 72 тисячі осіб поширило пост.
Це найпопулярніший пост в українському сегменті Facebook за весь час його існування. І показники його продовжують активно зростати – щогодини додається кілька сотень нових поширень та коментарів. Майже всі коментатори підтримують рішення Анни та її сестри.

Анна Музичук є чинною чемпіонкою світу і в бліці, і в швидких шахах. 23 грудня вона заявила про рішення не їхати на чемпіонат світу зі швидких шахів, який відбудеться в Саудівській Аравії з 26 по 30 грудня.

«Через кілька днів я втрачу обидва свої чемпіонські титули – один за іншим. Просто тому, що вирішила не їхати до Саудівської Аравії. Не граймо за чиїмись правилами, не носитимемо абайю, не ходитимемо з супроводом на вулицю і взагалі не відчуватимемо себе вторинною істотою.

Рівно рік тому я виграла обидва ці титули і була найщасливішою людиною в шаховому світі, тепер же я відчуваю себе дуже погано. Я готова боротися за свої принципи і пропустити турнір, який міг би принести більше грошей, ніж десяток турнірів разом узятих, повідомляє watcher.com.ua

Це все дратує, але найбільше – що нікому немає до цього діла. Це по-справжньому гірке почуття, але я все одно не змінюватиму свою думку. Те ж саме стосується і моєї сестри Марії – я дуже рада, що вона розділяє мою точку зору.

І так, для небагатьох, кого це все ще хвилює – ми повернемося!» – написала Музичук.

Оперативники карного розшуку Нацполіції локалізували злочинця, який взяв заручників у Харкові

Поки ви думаєте 300 чи 400 грам ковбаси купити до “Олів’є”, Яценюк з Аваковим продали свій телеканал “Еспресо”