У Тернополі пройшов “День ізраїльської медицини”

Поділитися

19 січня у Тернополі ізраїльські лікарі провели прийоми, консультації, майстер-класи та лекції для українських колег. Про це написав на своїй сторінці у Facebook Почесний консул Держави Ізраїль у Західному регіоні України Олег Вишняков. Захід відбувся під його патронатом, був організований «Єврейським фондом підтримки України» та головою Наглядової ради «Об’єднання іудейських релігійних організацій України» Павлом Фельдблюмом.

«Ми, ізраїльтяни, з вдячністю ставимося до будь-яких знаків підтримки Ізраїлю, і, розуміючи непросту ситуацію в Україні, яка склалася сьогодні, не можемо не висловити свою підтримку. Тим паче, кожен з нас має українське коріння. Мій прадід, наприклад, був одним із засновників служби швидкої допомоги у Києві на початку минулого століття» – розповів ізраїльський лікар Олександр Штурман.

Кожен з медиків – кардіолог Олександр Штурман, ортопед Михаїл Райхель та окуліст Валерій Берсудський – поспілкувався з лікарями та пацієнтами і поділився досвідом у профільному відділенні.

Керівник департаменту охорони здоров’я Тернопільської ОДА Володимир Богайчук зазначив: «Це був дуже корисний візит. Наші лікарі змогли поспілкуватись зі своїми ізраїльськими колегами, ознайомитись з останніми медичними технологіями. Ми отримали орієнтири для особистого розвитку, побачили свої слабкі та сильні сторони, і дуже вдячні ізраїльтянам за доволі високу оцінку рівня тернопільських лікарів».

Підчас візиту ізраїльські лікарі надали консультації десяткам пацієнтів, обговорили останні новації медицини та шляхи співпраці з тернопільськими лікарями.

«Добре, що нікому не треба чекати, щоб робити світ краще. Це написала в своєму щоденнику маленька Анна Франк. Я переконаний що, в цих словах є велика мудрість. Впевнений що Україну відвідають ще не раз і ізраїльські лікарі і ізраїльські меценати і ізраїльські інвестори. Попереду багато праці, тому об’єднуємо зусилля для покращення цього світу вже сьогодні. Не треба чекати!» – зазначив голова Наглядової ради «Об’єднання іудейських релігійних організацій України» Павло Фельдблюм.

Серед подальших планів організаторів – провести «Дні ізраїльської медицини» в інших містах України.

«Я щасливий, що зміг долучитися до організації цього вкрай важливого заходу. Такі події якнайкраще підтверджують щиру дружбу, яка існує між ізраїльським та українським народами. Докладатиму усіх зусиль для того, щоб «Дні ізраїльської медицини» стали доброю традицією і у майбутньому відбулися у різних куточках України», – підкреслив Почесний консул Держави Ізраїль у Західному регіоні України Олег Вишняков.

Новоженець написав проект програми державотворення

У Тернополі Mazda опинилася під колесами вантажівки