Як на Тернопільщині будуть розвивати туризм

Поділитися


Про розвиток туризму на Тернопільщині почали говорити чиновники з того часу, як докторську дисертацію захистив голова облдержадміністрації Василь Коломийчук. Виділивши 60 тисяч гривень львівським науковцям “для досліджень” з бюджету, чиновник №1 став доктором наук.

Львівські науковці, які писали докторську роботу, сподівались, що новизна, яку вони висмоктали з пальця, за рік-два забудеться. Проте, Коломийчук пропрацював на посаді губернатора майже три роки і постійно “розвивав туризм”. Згодом модний тренд охопив країну. Чиновники знайшли шляхи як експлуатувати дану тему, осідлавши фінансові потоки.

Після Революції Гідності діячі з майдану перейняли у спадок цю тему і почали “виділяти мільйон гривень на розвиток туризму з бюджету області”. На промоцію календарики друкували.

Проте, як доріг не було так і немає. Про інфраструктуру теж можна не згадувати.

Після “успішного” єроремонту збаразького замку у райцентрі ще побудувались дві двоповерхові вілли…

Сьогодні керівник облдержадміністрації Степан Барна і його команда посиділи на  презентації проекту розвитку туристичної дистонації «Тернопільське Придністер’я». Про що йшлося, можна переглянути з трансляції Тернопільщина туристична

Довідково,
у Тернопільській області розпочинається реалізація проекту розвитку еко- та агротуризму туристичної дестинації «Тернопільське Придністер’я». Ініціатива має на меті впровадження європейської моделі розвитку туристичних територій завдяки реалізації пілотних проектів зі створення Зелених Шляхів (Greenways) у Борщівському, Бучацькому, Заліщицькому, Монастириському та Чортківському районах.
Втілюватиметься проект завдяки ініціативі відділу туризму облдержадміністрації, Української асоціації активного та екологічного туризму та галузевих експертів, в рамках виконання Стратегії та Програми розвитку туризму в Тернопільській області на 2016-2020 роки.

З магазину зоотоварів на ринку “Оріон” злодій виніс краму на 20 тисяч гривень

Головний хом’ячок Кабміну їде на Тернопільщину із засекреченим візитом