Обвал на Уолл-стріт: землян очікує планетарна економічна криза?

Поділитися

У четвер, 8 лютого, в США вдруге за тиждень обвалилися фондові індекси.

Так, промисловий індекс Dow Jones, який відображає біржовий курс цінних паперів 30 найбільших американських компаній, обвалився на 4,15%, втративши 1032 пункту.

Індекс високотехнологічних компаній NASDAQ втратив 3,9% — впавши до 6777,16 пункту, індекс широкого ринку S&P 500 знизився на 3,75% — до 2581,08 пункту. Таким чином, це другий найгірший день для Dow Jones з часів фінансової кризи. У понеділок, 5 лютого, індекс втратив 4,6% або 1175 пункту.

За даними MarketWatch, більш серйозне зниження відбувалося лише в розпал фінансової кризи — за підсумками тижня, що завершився 10 жовтня 2008 року. Тоді індекс втратив 1 874 пункта.

Нагадаємо, в понеділок на американських біржах стався різкий обвал. Основні біржові індекси впали на 3,8-4,6% на тлі побоювань з приводу зростання прибутковості американських держоблігацій і можливості прискорення зростання ставки ФРС.

На наступний день індекси частково компенсували втрати.

З початку тижня з урахуванням корекції Dow Jones знизився на 1660,5 пункту (6,5%), NASDAQ — на 463,35 пункту (6,4%), а S&P 500 — на 181,13 пункту (6,6%) , повідомляє Економічна правда


На Волл-стріт біткоїну передрікають обвал на 90%. Чому?
Ветеран Bолл-стріт і директор з інвестицій, що керує активами на $3,5 млрд компанії Bleakley Advisory, Пітер Буквар приєднався до хору пророків криптоапокаліпсису: “Коли щось дорожчає по такій параболі, зазвичай це закінчується там же, де ця парабола починалася”

Буквар поділився своїми прогнозами в інтерв’ю CNBC: на його думку, ринок біткоїнів – це класична бульбашка: “Не здивуюся, якщо протягом наступного року вартість біткоїнів) впаде до $1-3 тисяч.

Стільки найпопулярніша криптовалюта коштувала близько року тому. У вівторок курс коливався біля позначки в $10,6 тисяч. Прогноз експерта означає, що біткоїн втратить близько 90% нинішньої вартості.

Інвестор пов’язує популярність криптовалюти з політикою кількісного пом’якшення, яку проводили регулятори в США і Європі. Центробанки (або Федеральний резерв у випадку з США) при цьому скуповують активи за рахунок електронної емісії, приводячи на ринок більше грошей – своїх, а слідом за ними і натхнених інвесторів.

Буквар вважає, що приплив додаткових грошей в економіку і зробив криптовалюту популярною: інвесторам знадобилися нові активи для вкладень.

Зараз процентні ставки пішли вгору, гроші стали більш дорогими, і це ставить під питання продовження бадьорого зростання. Буквар звертає на це увагу і в своєму Twitter, приводячи в приклад графік ставки LIBOR – середньої ціни міжбанківського кредиту.

Помню, как мы Прибалтику украли, 70 лет её эксплуатировали и даже не извинились

Google створив дудл про зимові Олімпійські ігри 2018 Пхьончхані