Знято обмеження на отримання землі учасниками АТО

Поділитися

Останні рішення Кабінету Міністрів України у сфері соціального і правового захисту ветеранів
Зняття обмежень на отримання землі учасникам АТО
17 січня Кабінет Міністрів України вніс зміни до Постанови №413 від 7 червня 2017 р., якими конкретизував Стратегію держави в частині виділення земельних ділянок учасникам АТО.
Відтепер учасники бойових дій та інваліди війни мають можливість отримати у власність земельну ділянку сільськогосподарського призначення державної власності. Таке право не може обмежуватись переліками земельних ділянок, які обласні держгеокадастри щоквартально пропонують для передачі у власність громадянам.

Звертаємо увагу, що ці зміни стосуються лише:
– учасників бойових дій (особи, на яких поширюється дія пунктів 19 і 20 частини першої статті 6 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»);
– інвалідів війни (особи, на яких поширюється дія пунктів 11—14 частини другої статті 7 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту»).

Зміни НЕ стосуються:
– сімей загиблих учасників АТО;
– учасників війни.
Держгеокадастр позбавлений права одноосібно ухвалювати рішення щодо розпорядження землею
31 січня Кабінет Міністрів України схвалив розпорядження №60-р, яке позбавляє структури Державної служби з питань геодезії, картографії та кадастру права одноосібно ухвалювати рішення щодо розпорядження землями поза межами населених пунктів – без згоди об’єднаних територіальних громад.
Це безпосередньо стосується ветеранів війни, які бажають скористатися своїм правом на першочергове відведення їм земельних ділянок державної власності для садівництва і городництва.
Соціальна підтримка звільнених з полону
31 січня 2018 р. уряд прийняв постанову №38 щодо соціальної підтримки осіб, звільнених з полону, яка передбачає, зокрема, наступні заходи:
надання одноразової грошової допомоги особам, звільненим з полону у розмірі 100 тис. гривень;
надання необхідної медичної допомоги особам, яких звільнено з полону, та членам їх сімей;
надання допомоги у забезпеченні житлом осіб, яких звільнено з полону, із числа внутрішньо переміщених осіб за місцем перебування на обліку;
надання соціальної та психологічної допомоги і реабілітації особам, яких звільнено з полону.
Звертаємо увагу, що дана постанова уряду розповсюджується лише на осіб, звільнених з полону 27 грудня 2017 р. та 24 січня 2018 р.
Надання одноразової грошової допомоги батькам загиблих учасників Революції Гідності
Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України №76 від 28 березня 2014 р. до членів сімей загиблих (померлих) учасників Революції Гідності відносились:
особи, які перебувають у шлюбі;
особи, які проживають однією сім’єю, але не перебувають у шлюбі між собою;
їх діти;
особи, які перебувають під опікою чи піклуванням;
особи, які є родичами прямої або непрямої лінії споріднення за умови спільного проживання.
Постановою КМУ № 47 від 7 лютого 2018 р. надано право Міністерству соціальної політики України приймати рішення щодо виплати одноразової грошової допомоги також батькам, які спільно не проживали з особами, смерть яких пов’язана з участю в Революції Гідності.
Безкоштовна гаряча лінія для учасників війни України проти російської агресії та членів їхніх сімей
☎ 0 800 308 100, понеділок-п’ятниця, 9:00 -18:00

У Неаполі жорстоко вбито українку Оксану Яцків з Тернопільщини

Как обеспечить энергоэффективный обогрев дома?